Noordereinde 36 - 's-Graveland

Price   € 8.000.000 k.k.  

Description

Het stijlvolle buitenleven

‘Wolfsbergen’ is nog de enige buitenplaats in ’s-Graveland waarvan zowel het huis als de grond in particulier eigendom zijn. Dit magnifieke bezit biedt haar bewoners het perfecte buitenleven op een stijlvol en uiterst charmant landgoed, dat door de huidige bewoners tot in perfectie is gerenoveerd.

’s-Gravenland staat vooral bekend om de historische landgoederen, die op gepaste afstand van elkaar het Noorder- en Zuidereinde flankeren. Swaenenburgh, Bantam, Schaep en Burgh, Hilverbeek, Trompenburgh, Boekesteyn, Gooilust – het zijn enkele van de statige zomerverblijven die rijke Amsterdamse kooplieden en adellijke familie’s hier in de zeventiende en achttiende eeuw lieten bouwen. Zij kwamen naar ’s-Gravenland om zich te ontspannen, om te genieten van lange zomers en het lome buitenleven. Paardrijden, jagen, vissen en mooie wandelingen naar theeprieeltjes waren het favoriete tijdverdrijf. De elegante buitenplaats Wolfsbergen verrees rond 1840 op een wondermooie plek aan het Noordereinde en heette tijdelijk ‘Villa Nova’. Zoals het buitenplaatsen door de jaren vergaat, kende Wolfsbergen verschillende prominente eigenaren – bankiers, adel, grootgrondbezitters. Zij allen maken deel uit van de indrukwekkende historie en drukten hun stempel op de buitenplaats.

Grandeur
Wie vandaag de dag via de smeedijzeren toegangspoort het landgoed betreedt, zal geen moeite hebben zich voor te stellen hoe aangenaam en deftig het leven op Wolfsbergen zich in die vervlogen dagen voltrok. Na langere tijd te hebben gefungeerd als gemeentehuis van ’s-Gravenland werd Wolfsbergen in 2006 gekocht door de huidige eigenaren die het in oude luister hebben hersteld. De renovatie was allesomvattend en duurde ruim anderhalf jaar. Het hoofdhuis werd mooier, beter, groter en comfortabeler dan ooit. De buitenplaats werd met veel toewijding en ambachtelijk vakmanschap tot in het kleinste detail vernieuwd en verfraaid. Met liefde, gevoel voor perfectie en een scherp oog voor authenticiteit herkreeg Wolfsbergen de glorieuze uitstraling die past bij een buitenverblijf van dergelijke grandeur. Kosten noch moeite werden daarbij gespaard.

Vakmanschap
Niets was onherstelbaar, maar bijna zestig jaar ambtelijk pragmatisme had wel degelijk sporen achtergelaten. Muren, vloeren, plafonds, de daken, dakkapellen, schoorstenen, vensters, kozijnen, het trappenhuis, de terrassen, oranjerie en park werden geheel vernieuwd of verbeterd. Het hoofdhuis moest bovendien weer geschikt worden gemaakt voor bewoning en dat had voeten in de aarde. Een minder geslaagde uitbouw uit de tachtiger jaren werd gerestyled in harmonie met de classicistische architectuur van de buitenplaats en biedt nu ruimte aan de garages met daarboven een dienstwoning. Een fantasieloze serre uit 1900, die detoneerde aan de zuidgevel, werd vervangen door een sierlijk achthoekige theekoepel. In de noordvleugel werd een luxueus binnenzwembad gerealiseerd, met verwarmde vloeren en openslaande deuren naar het terras, alsmede een fitness- en kleedruimte. Open haarden, marmeren en zandstenen schouwen, antiek Hongaarse Punt- en Versailles parket, hardstenen vloeren, ornamenten, eikenhouten deuren en architraven, kristallen kroonluchters en oude lantaarns – er werd intensief naar gezocht tot diep in Frankrijk en België. Wat niet kon worden gekocht, werd vervaardigd.

Uitzonderlijke staat
Wolfsbergen is een bijzonder geheel en bevindt zich in een uitzonderlijke staat. De villa is optimaal geïsoleerd en beveiligd en heeft een bewoonbaar oppervlak van 1.476 m² en achttien kamers verdeeld over twee verdiepingen. Er zijn tien slaapkamers, negen badkamers, een dienstwoning en een studio-appartement voor inwonende au-pair of zorg. Er zijn twee kelders, waarvan een 106 m² groot, met gekoelde wijnkelder en ruimte voor bijvoorbeeld een home-cinema of wellness. De zolder meet bijna 222 m², waarvan 183 m² vrij in te delen. En om het allemaal gemakkelijk bereikbaar te maken, is er zelfs een lift.

Rond en voornamelijk achter de villa ligt een schitterend terrein van 1,7 hectare, waarvan 7.100 m² aan de overzijde van de vijver langdurig is gepacht van Natuurmonumenten. De tuin biedt door haar besloten ligging en weldadig groen optimale privacy. Het is een waar eldorado, een terras aan de natuurlijke vijver, prachtige zichtlijnen en eeuwenoude, zeer bijzondere bomen, die door Frans Ernst Blaauw – een van de voormalige eigenaren – eind negentiende eeuw zijn geplant. In het zuidelijke deel ligt van de tuin ligt een graveltennisbaan met rietgedekt houten huisje en besloten terras, verscholen achter hoge beukenhagen. Doordat de tuin en omliggend beschermd natuurgebied vrijwel naadloos in elkaar overlopen krijgt Wolfsbergen regelmatig bezoek van reeën, dassen, vossen en diverse beschermde vogelsoorten, zoals de blauwe kiekendief.

’s-Graveland heeft een rijke historie en een zeer centrale ligging, op enkele kilometers van Hilversum en gunstig ten opzichte van Amsterdam en Schiphol. Gerenommeerde scholen, onder meer de Internationale School Hilversum, zijn op fietsafstand.

Details

Price
€ 8.000.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1837
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
1467m²
Plot surface
1,7ha
Other surface
185m²
Volume
6549m³

Layout

Rooms
20
Bedrooms
10
Floors
4
Facilities
Mechanical ventilation, Cable tv, Alarm, Smoke duct, Swimming pool, Elevator

Energy

Isolation
Roof insulation, Wall insulation, Floor insulation, Insulated glazing, Fully isolated
Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace
Furnace
(Owned)

Exterior areas

Location
Near edge of forest, In residental area, Clear view, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Indoor

Location

[ { "address": "Noordereinde 36", "zipCode": "1243 JG", "city": "'s-Graveland", "lat": 52.2445469, "lng": 5.1220531 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?