Mr. H. Enschedeweg 12 - Aerdenhout

Price   € 4.375.000 k.k.  

Description

Liefde op het eerste gezicht!

Alleen de vogels, hoog in de bomen, doorbreken de rust en de stilte in de schitterende tuin van villa ‘Holsterduyne’. Het charmante landhuis verrijst hoog op een duin in het midden van Aerdenhout. Dit is het type huis waarvan mensen zeggen: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’.

Zelden zal een villa, uitgevoerd in de traditionele chaletstijl, zich zo hebben thuis gevoeld in het Hollands landschap. Als een veilig nest ligt ‘Holsterduyne’ hoog op een groene duinrug midden in Aerdenhout, dichtbij Bentveld, het strand en de prestigieuze Kennemer Golf & Countryclub. Bij westenwind snuif je hier het zilt van de zee op. Vanaf de Mr. H. Enschedéweg klimt de oprijlaan omhoog naar het uiterst charmante landhuis, dat met een paar aanpassingen zo uit de Zwitserse Alpen lijkt te zijn geplukt. Achter u sluit zich het automatisch smeedijzeren toegangshek en dan hoort u…helemaal niets. Tot hoog in de pijnbomen het geroffel van een specht de stilte doorbreekt – alsof hij wil zeggen: ik woon hier ook. De ligging is letterlijk uniek: omgeven door natuur, maar zeker niet afgelegen. Alles wat een mens nodig heeft is hier onder handbereik.

Romantische bouwstijl
'Holsterduyne' is een prachtig voorbeeld van deze romantische bouwstijl, die rond 1900 naar ons land werd geïmporteerd door gegoede burgers die graag naar Zwitserland met vakantie gingen en gecharmeerd raakten van de karakteristieke berghuizen in het Alpenland. De villa wordt gekenmerkt door een lui dakvlak met brede overstekken, sierlijke erkers, ramen met roedeverdeling, rood met groene louvre luiken en wit gestucte muren. De balkenconstructie die de veranda aan de voorzijde draagt, is versierd met subtiel houtsnijwerk – een knipoog naar het vaak uitbundige snijwerk waarmee de windveren en sierspanten van de oorspronkelijke chalets zijn uitgevoerd.

De villa uit 1907 ligt op een magnifiek geaccidenteerd perceel van 8.900 m², met een heerlijk terras met open haard aan de achterzijde. Daar voert een verhard pad tussen de bomen en hagen door naar de hoger en uit het zicht gelegen tennisbaan. Hier bevindt zich tevens een riant zeshoekig paviljoen, opgetrokken uit beton en bekleed met hout. Hierin treft u op de begane grond een pantry aan met apparatuur en wijnkoelkast, toilet- en doucheruimte en op de verdieping een luxueuze kamer (kantoor-, vergader-, dinerruimte) met open haard en rondom glas. Er is bovendien een mooi dakterras met weids uitzicht, tot Haarlem aan toe.

De geheel omheinde en verlichte tuin rond de villa is werkelijk een idylle, waarin optimaal gebruik is gemaakt van de natuurlijke hoogteverschillen. Trappen zijn verzonken aangelegd in het golvende gazon en op de mooiste zonneplekjes ligt ineens een heerlijk terras. ‘Beneden’ bij de entree hebben de eigenaars een stijlvolle dubbele garage laten bouwen met erboven een studio/appartement – ideaal als gastenverblijf, voor opgroeiende kinderen of als verblijf voor een nanny of huismeester.

Volledige privacy, rust en stilte
En dan de villa zelf. Het is een huis om direct verliefd op te worden en dat is exact wat de bewoners ruim dertig jaar geleden ook overkwam. Toen werd het pand aan het zicht en de zon onttrokken door een totaal verwilderde tuin, maar zij zagen meteen hoe het kon worden. De villa is letterlijk een hoog en veilig nest, waar de bewoners – met hun kinderen – dagelijks kunnen genieten van de ongekende luxe van volledige privacy, rust en stilte. En dat alles in een elegante, stijlvolle ambiance die kenmerkend is voor landhuizen van dit type uit het begin van de twintigste eeuw.

Het leven in de villa speelt zich af rond de grote, centrale hal met trappenhuis – een echte blikvanger met zwartwit geblokte marmeren vloer, lambriseringen en muren met ambachtelijk Venetiaans stucwerk. Hier vandaan zijn de sfeervolle werkkamer/bibliotheek met open haard, de zitkamer, de gezellige living met open haard en de eetkamer met fraaie sierschouw en erker aan de achterzijde van de villa bereikbaar. De hoge cassetteplafonds (3.20 m.) benadrukken het gevoel van ruimte en hoewel dit huis met 550 m² bruto vloeroppervlak bepaald niet klein is, hebben de diverse vertrekken een prettige menselijke maat en ademen een intieme, geborgen sfeer. De moderne, luxueuze woon/eetkeuken ligt eveneens aan de achterzijde van de villa en is ondermeer uitgerust met apparatuur van Gaggenau en een stoer fornuis van Wolf. Op de verdieping bevinden zich de masterbedroom met badkamer en nog vier slaapkamers met een tweede badkamer. Er is tevens een flinke bergzolder over een deel van het huis.

Locatie
Villa Holsterduyne omringt haar bewoners met charme en een unieke sfeer. Als het ideale familiehuis bestaat, dan zou dit het zomaar kunnen zijn. Gelegen op een prachtige duin- en bosrijke locatie, dicht bij Haarlem en op een half uur rijden van Amsterdam en Den Haag.

Kadastrale informatie
De vrijstaande villa met garage, bos en duingrond, erf, tuin en verder toebehoren aan de Mr. H. Enschedéweg 12 te Aerdenhout is kadastraal bekend als gemeente Bloemendaal sectie B nummer 2553 groot achtenzeventig (78) are alsmede een perceel grond met de zich daarop bevindende opstallen, zijnde een tuinhuis/paviljoen en een tennisbaan, staande en gelegen achter de Mr H. Enschedéweg 12 te 2111 EB Aerdenhout, kadastraal bekend gemeente Bloemendaal sectie B nummer 6552 groot elf (11,53) are.

Kenmerken:
• Gelegen op eigen grond op een prachtig perceel van 8.953 m2

• Het perceel is voorzien van beregeningsinstallatie met bron en is volledig omheind

• Woonhuis:
Woonoppervlakte 443 m2 (bruto 550 m2), inhoud 1.293 m3 (bruto 1.712 m3). De mogelijkheid bestaat de villa aan de achterzijde fors uit te bouwen/te vergroten, vraag ons naar de verrassende mogelijkheden

• Paviljoen bij tennisbaan:
Woonoppervlakte 53 m2, (bruto 102 m2), inhoud 144 m3 (bruto 211 m3)

• Tennisbaan:
Waterdoorlatende tennisbaan van type Porous Kushion Kourt

• Garage/gastenverblijf:
Woonoppervlakte 34 m2, (bruto 122 m2, inclusief garage), inhoud 69 m3 (bruto 293 m3)

• Totale metrage:
Woonoppervlakte 530 m2 (bruto 774 m2)

Details

Price
€ 4.375.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1907
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
530m²
Plot surface
8.953m²
Other surface
68m²
Volume
1505m³

Layout

Rooms
12
Bedrooms
7
Floors
4

Energy

Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
Sheltered location, In forest
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, wood

Garage

Garage type
Free standing, stone

Location

[ { "address": "Mr. H. Enschedeweg 12", "zipCode": "2111 EB", "city": "Aerdenhout", "lat": 52.3656339, "lng": 4.5901143 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?