Vogelenzangseweg 5 - Aerdenhout

Price   € 7.250.000 k.k.  

Sold

Description

Landgoed KOEKOEKSDUIN

Wie vanaf de brede oprijlaan dit royale landhuis in zicht krijgt, wordt herinnerd aan de buitenplaatsen die de aristocratie hier in de zeventiende eeuw liet aanleggen. Rust, ruimte, een door bossen omsloten eigen park van bijna 12,5 hectare. Maar dan wel een buitenplaats die van alle moderne gemakken is voorzien, zoals garages, zwembad met fitness, tennisbaan, liftinstallatie en personeelswoningen. Het gehele complex is zorgvuldig en luxueus gebouwd.

Het landhuis “Koekoeksduin” is geheel gerenoveerd in 1999 onder architectuur van Bert Verwey. Het resultaat is een villa die sfeer, privacy, kwaliteit en luxe ademt. Het landhuis ligt tussen de duinen, vlak bij het strand, dicht bij Haarlem en op een half uur rijden van Amsterdam en Den Haag. De treinverbindingen zijn uitstekend, ook naar Schiphol.
Die centrale ligging maakt dit de ideale uitvalsbasis. Winkels, sportvelden en scholen liggen op geringe fietsafstand.

Het huis heeft een ruime woonverdieping op de begane grond met daaronder een kelder met apart toegankelijke bar, wijnkelder en doka. Op de eerste verdieping drie slaapkamers en drie badkamers en nog eens vier slaapkamers en drie badkamers op de tweede verdieping. Dit is een gezinshuis waarin iedereen zijn eigen plek kan vinden en dat ook uitbundig ruimte biedt aan eventuele gasten.

Via de oprijlaan met dubbele toegangspoorten bereikt u een van twee dienstwoningen en garages. De tuin is met zichtbare liefde aangelegd en beplanting is volgroeid. Naast de diverse terrassen en speelweide voor kinderen is er een tennis- en basketbalveld. De diverse bospaden bieden prachtige wandelmogelijkheden over het bos- en duinrijke landgoed.

Begane grond
Entree met ruime hal. Vanuit deze hal met hoog plafond loopt een open trap naar de eerste verdieping met balustrade. De woonkamer is aan de voorzijde/ tuinzijde gelegen met openslaande deuren naar het terras en de tuin. De woonkamer is voorzien van grote schouw met openhaard. De centraal gelegen bibliotheek is bereikbaar vanuit zowel de gang als de naastgelegen woon- en eetkamer. Deze kamer ademt de sfeer van een Engels landhuis met haar donkere houten plafonds en lambriseringen, ingebouwde boekenkasten en grote schouw met open haard. Ook hier treft u openslaande deuren naar het terras en heeft u prachtige zichtlijnen op de vijverpartij en rozentuin. De eetkamer is geschakeld aan de bibliotheek maar ook bereikbaar vanuit de hal. Hier hebben u en uw gasten meer dan genoeg ruimte voor een diner. De ruime woonkeuken is op de hoek van het huis gelegen met fraaie keuken met volledige inbouwapparatuur, dubbel fornuis met grill, dubbele vaatwasser en dubbele koelkasten. De bijkeuken direct ernaast gelegen biedt veel ruimte voor de voorraden en het voorbereiden van het eten. Naast de keuken is een televisiekamer gelegen.

U kunt de begane grond ook betreden via de zij-ingang, de personeelsingang. Vanuit deze zijvleugel bereikt u een apart gastenverblijf met badkamer, (woon)keuken en ruime slaapkamer. De garage is bereikbaar vanuit de centrale gang met plek voor 4 auto’s, bereikbaar via 4 overheaddeuren.

De linker zijvleugel van de begane grond biedt ruimte aan een indrukwekkende wellness. Het voorgedeelte met toegang tot een serre en het terras is als fitness ingericht/te gebruiken, alsmede een keuken en toiletgroep. Een glazen pui scheidt dit gedeelte af van het riante zwembad. Hierin verwerkt een grote jacuzzi. Beiden zijn ingelegd met mozaïek met dierenfiguren. Het plafond van het zwembad is voorzien van beschilderingen waardoor het werkelijk lijkt of u zich buiten bevindt! Naast het zwembad treft u een ruime sauna alsmede douche en toilet. Vanuit deze vleugel heeft u werkelijk schitterend zicht over de vijverpartij en het bos!

Eerste verdieping
De eerste verdieping herbergt drie ruime slaapkamers elk met een badkamer. De masterbedroom aan de linkerzijde heeft een walk-in closet, toegang tot een ruim terras en een prachtige badkamer voorzien van grote marmeren platen, inloopdouche met mozaïek, jacuzzi, dubbele wastafel en apart toilet. De slaapkamer in het midden heeft ook een ruime badkamer vv inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. De derde slaapkamer, thans ingericht als werkkamer, beschikt ook over een ruime badkamer v.v. inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

Tweede verdieping
Deze verdieping is een heerlijke verdieping voor uw kinderen voorzien van vier ruime slaapkamers, drie badkamers, wasruimte met keuken en een ruime tv kamers/woonkamer. Vanuit de wasruimte kunt u de vliering bereiken middels een vaste trap, hier is meer dan voldoende ruimte voor opslag. Hier is tevens de opstelling van de diverse cv ketels en boilers.

Souterrain
Het souterrain is naast de lift ook per trap bereikbaar. En behelst een zee aan ruimte met een doka, diverse bergkamers, ruime garderobe, toiletgroep, wijnklimaatkamer, grote bar-bioscoop met zitjes, biljart en aparte toegang naar de tuin voor uw gasten.

Op het terrein vindt u een in eenvoudige staat verkeerd gastenverblijf met garages, separaat woonhuis t.b.v. de beheerder (in dienst van de huidige bewoners), tweede oprit, twee schitterende vijverpartijen waar van een met eilandje en toegangsbrug. Uw landgoed biedt u de mogelijkheid op eigen perceel te recreëren, wandelen en fietsen. U treft verder een tennis/basketbalveld en diverse wandelpaden en prachtige bosgronden aan.

Algemeen:
Riante villa gelegen op een perceel van ca. 12,5 hectare eigen grond.
De woonoppervlakte conform nen 2580 bedraagt 1168 m² (excl. personeelswoningen)
Het landhuis is in 1999 volledig gerenoveerd.
Voorzien van lift op alle woonverdiepingen .
Naast personeelswoningen op landgoed ook een intern appartement aanwezig.
Dit is een optimaal beveiligde villa.
De verkoper behoudt zich het recht van gunning voor.

Vraagprijs € 7.250.000,- k.k.

Details

Price
€ 7.250.000 k.k.
Decoration
Partly furnished
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1920
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Monumental house, Double housing possible

Surface and volume

Living surface
1168m²
Plot surface
12,5ha
Other surface
138m²
Volume
3447m³

Layout

Rooms
20
Bedrooms
9
Floors
5
Facilities
Outside sun screen, Mechanical ventilation, Jacuzzi, Cable tv, Alarm, Smoke duct, Swimming pool, Sauna, Elevator

Energy

Isolation
Insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace
Furnace
(Owned)

Exterior areas

Location
Sheltered location, In forest, Rural location
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Free standing, stone, Indoor, Parking spot

Location

[ { "address": "Vogelenzangseweg 5", "zipCode": "2111 HP", "city": "Aerdenhout", "lat": 52.3491549, "lng": 4.589515 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?