Zwaluwenweg 2 - Aerdenhout

Price   € 3.500.000 k.k.  

Description

Ongecompliceerd woongenot..

Dit fraaie landhuis, ontworpen door Jan Frederik van Erven Dorens in de kenmerkende Gooische landhuisstijl, straalt klasse uit en een passie voor het buitenleven. Het ligt ook nog eens aan een van de mooiste lanen van Aerdenhout, met de achtertuin grenzend aan beschermd natuurgebied Het Naaldenveld.

U moet niet verbaasd zijn, als u ’s morgens ineens een ree ontwaart in de bossen achter het huis, dat u alert en nieuwsgierig gadeslaat, elke vezel in het lichaam gespannen. U woont hier tenslotte aan de rand van het geaccidenteerde natuurgebied Het Naaldenveld, met zijn ruige dennenbos en zandverstuivingen. Ooit maakte het Naaldenveld deel uit van landgoed Groot-Bentveld, maar de natuur mocht hier lekker haar gang gaan, waardoor de deftige gecultiveerdheid die je op een landgoed verwacht door de jaren heen verloren is gegaan.

De Zwaluwenweg, lange tijd een van de duurste woonlocaties van Nederland, scheidt de parkachtige tuin van dit charmante landhuis, maar liefst 6.200 m² groot, met het terrein van de negen holes Golfclub Mariënweide aan de overzijde. Wie er graag nog wat holes aan toevoegt, hoeft zich geen zorgen te maken – De Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort bevindt zich op fietsafstand. De stijl waarin het huis is gebouwd laat zich het beste omschrijven als de ‘Gooische landhuisstijl’ – een pand dat klasse uitstraalt en een passie voor het buitenleven. Het combineert de charme van een cottage met de allure van een landhuis. Witte muren, vensters met roederamen en buitenluiken in Provençaals blauw, een diep doorgetrokken glooiende rieten kap en dat alles temidden van een weelderige, door tuinarchitect Els Proost aangelegde tuin met een vijver die de hoge bomen weerspiegelt.

De Engelse landschapstuin met uitgestrekte gazons en golvende bloemenborders voegt zich naar het landhuis en het landhuis voegt zich naar zijn omgeving. Het geheel houdt een belofte in van ongecompliceerd woongenot. Maar vergist u zich niet, anders dan de bouwstijl doet vermoeden, is dit geen villa uit de dertiger jaren van de vorige eeuw. Het is het laatste huis dat de befaamde architect Van Erven Doorns ontwierp in 1984, dus de monumentale status is nog even niet in zicht. Daar kunt u best verheugd over zijn, gezien alle regels en verplichtingen die dat met zich meebrengt. Het is een groot huis, een echte familieresidentie, maar de villa oogt intiem en warm. Dat gevoel van behaaglijkheid wordt, eenmaal binnen, volledig waargemaakt. De huidige eigenaren hebben hier dertien jaar met veel plezier en liefde gewoond, maar nu de kinderen het nest hebben verlaten, blijft veel ruimte onbenut.

‘Nog elke keer als ik over de oprit loop en het huis nader, geniet ik van haar schoonheid en van deze unieke plek in de natuur,’ zegt de heer des huizes. ‘Mede door de blauwe luiken heeft het een lieflijke en heel charmante uitstraling. Je woont hier fantastisch en erg rustig, maar alle voorzieningen zijn onder handbereik; het is geenszins afgelegen.’

De automatische toegangspoort opent naar een oprit, die in een bocht om de villa krult en uitkomt bij een kleine rotonde achter de woning, een soort cour. Hier verrees enkele jaren geleden een fraaie dubbele eikenhouten carport in heritage stijl, als aanvulling op de zeer ruime, inpandige garage. Deze garage is voorzien van daglicht, water en elektra. U zou hier dus ook extra woonmeters kunnen maken! De entree bevindt zich dus aan de achterzijde van het huis en opent naar de centrale hal met trappartij en hoog plafond met vide. De gezellige living met open haard staat in open verbinding met een bibliotheek/werkkamer enerzijds en de eetkamer en woonkeuken anderzijds. Hier vandaan heb je zowel zicht op de voortuin als op de achtertuin. Vanuit de woonkeuken, met praktische bijkeuken, is het overdekte en verwarmde terras aan de voorzijde van de villa bereikbaar. Door de ligging pal zuid geniet je hier optimaal van het licht en de zon. En in alle rust, dankzij het feit dat de villa vrijwel in het midden van de enorme kavel is gesitueerd.

Op de verdieping bevinden zich de riante mastersuite met panoramisch uitzicht op de tuin, een aparte inloopkast voor meneer en mevrouw en een mooie in marmer uitgevoerde badkamer. De overige twee slaapkamers delen een badkamer en er is een royale werkkamer met archiefruimte. De stahoge zolder, bereikbaar per vaste trap en thans in gebruik als bergruimte, is meer dan voldoende ruimte voor nog eens twee slaapkamers en een badkamer. Vanuit de centrale hal is de kelder bereikbaar met berging en een wijnkelder.

Het landhuis is, zoals gezegd, liefdevol en uiterst zorgzaam bewoond. Het geheel oogt dan ook als een plaatje en verkeert in topconditie. Het houtwerk staat strak in de lak en de rieten kap is twaalf jaar geleden vernieuwd en kan dus gemakkelijk nog een jaar of twintig mee. Ook de tuin ligt er magnifiek bij. Dit is een huis dat je omarmt en beschermt, waar je je geborgen en thuisvoelt. Een echt gezinshuis, dat garant staat voor vele onvergetelijke momenten.

Aerdenhout ligt zeer centraal in de Randstad en heeft een eigen treinstation. U woont op slechts een half uur rijden van Schiphol, Amsterdam en Den Haag en een kwartiertje van Haarlem. Het strand van Zandvoort is vijf kilometer westwaarts en drie kilometer verder bent u in Bloemendaal aan Zee. Maar om met een goed glas wijn te kunnen genieten van rust en stilte, hoeft u alleen maar plaats te nemen op een van de terrassen rond dit heerlijke huis.

Kenmerken:
• Gelegen op eigen grond op een prachtig perceel van 6.277 m²;
• Landhuis is ontworpen door Jan Frederik van Erven Dorens
• Woonoppervlakte 350 m² (bruto 623 m²);
• Inhoud 834 m³ (bruto 1.772 m³);
• Aan een van de mooiste lanen in Aerdenhout;
• Grenzend aan het Naaldenveld.

Details

Price
€ 3.500.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1984
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
350m²
Plot surface
6.277m²
Other surface
64m²
Volume
834m³

Layout

Rooms
10
Bedrooms
5
Floors
4
Facilities
Cable tv

Energy

Isolation
Roof insulation, Insulated glazing
Hot water
Central heating

Exterior areas

Garden
Garden all round
Shed
Free standing, wood

Garage

Garage type
Indoor, Carport

Location

[ { "address": "Zwaluwenweg 2", "zipCode": "2111 HC", "city": "Aerdenhout", "lat": 52.3561684, "lng": 4.583297 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?  

×

Coronavirus

Veiligheid en de continuïteit tijdens het coronavirus

Meer informatie