Straat van Makassar 4 - Amstelveen

Price   € 925.000 k.k.  

Sold

Description

Straat van Makassar 4, Amstelveen

Royale vrijstaande villa met een woonoppervlakte van 183 m² op een perceel van 553 m² eigen grond.

Dit woonhuis is gebouwd in 1967 en heeft sterke gelijkenissen met de Diagoonwoningen, die eind jaren ’60 in Delft, in opdracht van de Stichting Experimentele Volkshuisvesting, gebouwd zijn. Deze (casco)woningen bestonden uit splitlevel verdiepingen, waardoor diagonale zichtlijnen ontstaan. Intern had men de vrijheid een invulling te geven aan het geheel. Bij dit huis is er in zekere zin ook een vrijheid voor de interne invulling.

In de periode 1997-2000 is de woning intern verbouwd. Na eigendomsverkrijging in 2003 hebben de huidige eigenaren de woning gebracht tot de goede staat waarin deze zich thans bevindt.

Rustig gelegen in de wijk Kostverloren, waarbij de tuin direct grenst aan openbaar groen met fraai sierwater. Binnen een paar minuten bent u in de natuur en de rust van de Middelpolder, die uiteindelijk uitmondt in de rivier de Amstel. Anderzijds zijn de uitvalswegen op korte afstand te bereiken en is er een goede bereikbaarheid middels het openbaar vervoer. De nabij gelegen sneltram 51 en tramlijn 5 vormen de verbinding met de stad Amsterdam en met het Amstelveense Stadshart en busstation en zelfs met Schiphol. De nodige winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn ruim in de wijk vertegenwoordigd.

De indeling is als volgt:

Middels de verzorgde voortuin met sierlijke hagen en eigen parkeervoorziening voor de auto, bereikt u de entree van het woonhuis. De hal vormt de spil van de speels ingedeelde woning. Na de keurige dichte keuken, die vanuit de hal te bereiken is, loopt u aan het eind van de hal de ruime woonkamer in van circa 40 m² met open haard. Deze lichte woonkamer is op de tuin georiënteerd en daardoor ervaart u de prettige rustige ligging. Middels twee paar openslaande deuren bereikt men het terras van waaruit de keurig verzorgde tuin toegankelijk is. Deze fraaie tuin heeft meerdere zitgedeeltes, alsmede een vijverpartij en separate schuur.

Terug in huis is er op de begane grond een tuinkamer te bereiken met daarnaast gelegen een ruime kamer, die goed te gebruiken is als logeer-/of slaapkamer, met doucheruimte. In de vaste kastenwand bevindt zich een aanrechtblad met daaronder de aansluiting voor de wasmachine en-droger. Tussen beide kamers is een separaat toilet gesitueerd. Vanuit zowel de tuinkamer als de slaapkamer is wederom de tuin toegankelijk.

Doorlopend naar boven loopt u langs een intieme zitkamer van waaruit een ruim terras bereikbaar is, dat goed op de middagzon gelegen is. Door het groen aan de gevel in combinatie met de stenen afscheiding, maakt het dat u hier privé kunt genieten van de ondergaande zon.

De master bedroom is een niveau hoger gelegen en heeft toegang tot een balkon. Deze kamer is zeer ruim van opzet en voorzien van ingebouwde kasten in hoekopstelling. De naastgelegen lichte badkamer is voorzien van wastafel, toilet, alsmede een stoom-ligbad.

Op de bovenste verdieping tot slot een ruime slaap-/werkkamer. De drie boven elkaar gelegen kamers zijn met een glazen schuifpui afgescheiden van de trapopgang. Door gebruik te maken van de juiste plissé gordijnen kan men de balans tussen licht en privacy optimaal reguleren. Het gehele woonhuis is voorzien van hardhouten vloeren.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 183 m²;
- Perceeloppervlakte: 553 m²;
- Keurig verzorgde tuin rondom;
- Alarminstallatie;
- Gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen en groen.

Graag verwelkomen wij u ter plaatse om een en ander nader toe te lichten.

Details

Price
€ 925.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1967
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
183m²
Plot surface
553m²
Volume
442m³

Layout

Rooms
6
Bedrooms
4
Floors
3

Energy

Isolation
Insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace
Furnace
(Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near park, Near quiet road, In residental area
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, wood

Location

[ { "address": "Straat van Makassar 4", "zipCode": "1183 HA", "city": "Amstelveen", "lat": 52.3103692, "lng": 4.8767758 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?