Alexanderplein 3 - Amsterdam

Price   € 1.650.000 k.k.  

Sold

Description

WONEN EN BELEGGEN IN DE PLANTAGEBUURT; HEEL PAND CA 350 M2 GEDEELTELIJK VERHUURD; OA LEEG BENEDENHUIS MET TUIN..

Dit huis met tuin en achterom is gelegen op steenworp afstand van het dierenpark Artis. Het oudste dierenpark van Nederland kent zijn oorsprong in 1838. Van oorsprong was het doel van het park om de gegoede burgerij de mogelijkheid te geven om kennis te verbreden ‘der Natuurlijke Historie’. Met enkele papegaaien, aapjes en een Surinaamse boskat ontstond het park dat tot op heden vele dier en –plantensoorten bezit en toegankelijk is voor elke dierenliefhebber.

In de nabije omgeving heeft u het (vernieuwde) Oosterpark waar verschillende festivals worden georganiseerd. Het pand is centraal gelegen en binnen tien minuten fietsen bent u op de Dam, in stadsdeel Oost of in Amsterdam Zuid. Een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer is ook het geval. Voor de deur rijden verschillende trams die u richting de binnenstad en andere delen van Amsterdam vervoeren. Het tropenmuseum en diverse eetgelegenheden alsmede scholen en speelterreinen maken dit tot een meer dan geliefde woonlocatie waar eigenlijk zelden een huis beschikbaar komt....

Het pand is als volgt opgebouwd:

De beletage en de tuinverdieping samen vormen een benedenhuis met veranda en ruime tuin met toegang tot een achtergelegen pleintje. Totaal is deze woning 145 m2 groot met een tuin van ca. 60 m2 op het oosten gelegen.
Op dit moment is dit een casco woning waarbij een volledige verbouwing moet worden gedaan om te gaan wonen. Maar denkt u zich de mogelijkheden eens in... Er is meer dan genoeg ruimte voor 3 of 4 slaapkamers, een ruime badkamer en fantastische woonverdieping met open keuken.

Eerste verdieping.
Een aparte woning van ca. 70 m2 met balkon aan de voorzijde met weids zicht over monumenten, water en groen. De indeling mag u zelf maken, maar te denken is aan aan twee ruime slaapkamers, een grote woonkamer met balkon en een riante badkamer.

Tweede verdieping.
Een aparte woning van ca 70 m2 die is verhuurd voor ca. 530 euro per maand ( kale huur). Bij deze woning behoort een grote berging van ca. 30m2 op de zolder aan de achterzijde. Let op deze woning wordt verhuurd geleverd.

Derde verdieping.

Grote zolderverdieping met hoge kap. Aan de voorzijde is de mogelijkheid een woning te creëren van ca. 35 m2. De vergunning hiertoe is reeds afgegeven. U kunt deze verhuren of als atelier gebruiken of wellicht een au pair? De mogelijkheden zijn legio..

Let op! u kunt niet per definitie het gehele pand bewonen omdat het uit 4 afzonderlijke woningen bestaat.

Algemeen:

Een ongekende kans in de Amsterdamse markt.
Casco en lege tuinverdieping, beletage, eerste en gedeelte kapverdieping.
Verhuurde 2e verdieping.
Totale woonoppervlakte inclusief verhuurde eenheid 350 m2.
Veranda en tuin met achterom.
Wonen en beleggen.
De Plantagebuurt is zeer rustig en kindvriendelijk.
Gelegen op eigen grond.
Nieuwe fundering!
Projectnotaris.

Vraagprijs € 1.650.000 k.k.

Details

Price
€ 1.650.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Single family, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1906-1930
Maintenance inside
Moderate
Maintenance outside
Fair

Surface and volume

Living surface
350m²
Plot surface
148m²
Volume
1200m³

Layout

Rooms
10
Bedrooms
6
Floors
5

Exterior areas

Location
Near busy road, In town center, In residental area, Clear view, Sheltered location
Garden
Backyard
Backyard
60m², 600×1000cm

Location

[ { "address": "Alexanderplein 3", "zipCode": "1018 CG", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3634502, "lng": 4.9192343 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?