Amsteldijk 16 boven - Amsterdam

Price   € 999.000 k.k.  

Sold

Description

Een fantastisch gelegen bovenwoning op de derde en vierde etage van een klassiek en goed onderhouden 19e eeuws Herenhuis aan het mooiste gedeelte van de Amsteldijk tussen de Stadhouderskade en de Ceintuurbaan met fraai uitzicht op de gekanaliseerde Rivier de Amstel en het Amstelhotel.
Je bevindt je hier midden in de bruisende wijk de Pijp wat bekend staat om zijn vele winkels, cafés en restaurants en natuurlijk de bekende Albert Cuypmarkt. Het appartement heeft een bruto woonoppervlakte van maar liefst 247 m2 verdeeld over twee woonetages en een entresol/zolderberging.

Het appartement is in 2012 grondig gerenoveerd en in uitstekende staat van onderhoud. Alle wanden zijn gestukadoord, door het gehele appartement ligt een fraaie parketvloer van eikenhouten delen in een visgraatmotief. De living op de eerste etage meet maar liefst 60 m2 en heeft een plafondhoogte van ruim 3 meter en is bijna 5 meter breed. Eventueel kan de naastgelegen zijkamer nog worden toegevoegd aan deze woonkamer om een nog weidser effect te creëren. Vanuit de living zijn er openslaande deuren naar een klein balkon aan de voorzijde met spectaculair uitzicht over het water en de passerende bootjes. Dit is werkelijk een droom locatie. Verder zijn er op deze etage een open keuken met inbouwapparatuur, ruim separaat toilet en een ruime bergkast. En voor de zon liefhebbers is er over de gehele breedte aan de achterzijde een royaal balkon van 1,60 m diep op het zuidwesten. Ideaal voor lange zomeravonden en het biedt voldoende ruimte voor een lounge- en een eethoek.

Op de vierde etage hebben de huidige eigenaren de fraaie dakconstructie in het zicht gelaten en veel extra ramen en ingebouwde vaste kasten aangebracht waardoor het een heel ruimtelijke maar ook vooral lichte etage is waarvan de nok hoogte maar liefst 4,32 bedraagt! Op deze etage zijn drie slaapkamers gelegen en maar liefst 2 badkamers allebei met separaat toilet. De badkamer in de hoofdslaapkamer heeft een open verbinding met de slaapkamer.

De VVE bestaat uit het pand aan de Amsteldijk en heeft drie leden, allen eigenaar en een gezonde onderhoudsreserve cq. planning en er wordt jaarlijks vergaderd.

Bijzonderheden:
- Gezonde kleine actieve Vereniging van Eigenaars.
- Gelegen op EIGEN GROND.
- Grondig gerenoveerd in 2012.
- Volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.
- Ruim terras balkon (ca. 12m2) op het zuidwesten.
- Hoge plafonds, respectievelijk 3,12m op de derde en 4,32m op de kap etage.
- Hoogwaardige afwerking, er is volledig gestukadoord.
- Sfeervolle details, paneeldeuren en nieuwe en oude shutters.
- 2 gashaarden in de originele schouwen in de living.
- Woonoppervlakte ca. 167 m2, er is een NEN2580 rapport beschikbaar.

Gelegen aan de zuidzijde van de historische binnenstad van Amsterdam, in de nabijheid van het Amstelhotel, de Albert Cuypmarkt en de gezellige Utrechtsestraat. In een hippe wijk van deze bruisende stad.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken!

Details

Price
€ 999.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Upper floor apartment, Apartment
Bottom floor
3
Build type
Existing
Build year
1883
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Protected town view

Surface and volume

Living surface
167m²
Other surface
3m²
Volume
537m³

Layout

Rooms
5
Bedrooms
3
Floors
2
Facilities
Cable tv

Energy

Isolation
Roof insulation, Insulated glazing
Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
On the waterfront, In town center, In residental area, Clear view, Open location, Near waterway
Balcony
Yes

Garage

Location

[ { "address": "Amsteldijk 16", "zipCode": "1074 HR", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3574873, "lng": 4.9039936 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?