Herengracht 588 - Amsterdam

Price   € 1.095.000 k.k.  

Sold

Description

Prachtig benedenhuis aan de Herengracht gelegen op enkele panden van de Amstel!

Zelden treft u een benedenhuis aan, bescheiden van metrage maar met de allure van een heel pand! Een eigen entree met hardstenen bordestrap maar ook een tweede entree op tuinniveau. Gelegen tussen de Utrechtsestraat en de Amstel, nabij het Rembrandplein, de Stopera en het Centrum van Amsterdam.

Via de bordestrap bereikt u de beletage. Vestibule met toegang tot de woonverdieping met prachtig zicht over de gracht. De moderne woonkeuken is aan de voorzijde gelegen met ingebouwde apparatuur. De keuken is vernieuwd in 2015. Om nog meer licht van de achterzijde te krijgen zou de niet dragende tussenmuur doorgebroken kunnen worden.
De woonkamer is aan de achterzijde gelegen met prachtig ornamenten plafond, ingebouwde kasten en fraaie raampartij. Vanuit hier heeft u prachtig zicht over de fraaie binnentuinen en veel licht door de ligging op het Zuiden.

In de gang bevindt zich een separaat toilet alsmede een CV kast.

Tuinverdieping.
Een grote slaapkamer aan de voorzijde. Vanuit deze kamer is een tweede entree naar de straatzijde. De luxe en moderne badkamer is in het midden gelegen met een inloopdouche, wastafelmeubel en kast t.b.v. de wasmachine en of droger. Apart toilet. Aan de achterzijde de 2e ruime slaapkamer met toegang tot de verzorgde tuin. De tuin is pal op het Zuiden gelegen en is zeer besloten en stil!

Algemeen.
Het appartement is onderdeel van een gezonde en actieve VVE.
Gelegen in een Rijksmonument.
Grotendeels verbouwd en smaakvol gerenoveerd in 2015.
Gedeeltelijk dubbel glas.
Parketvloer op de beletage, betonnen vloer op de tuinverdieping.
Vraagprijs € 1.095.000 k.k.

Vaste notaris Wintertaling.

Details

Price
€ 1.095.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Double downstairs house, Apartment
Bottom floor
1
Build type
Existing
Build year
1670
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monument

Surface and volume

Living surface
139m²
Volume
405m³

Layout

Rooms
4
Bedrooms
2
Floors
2
Facilities
Mechanical ventilation, Cable tv

Energy

Isolation
Partial insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Furnace
Intergas (2015, Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near waterfront, In town center
Garden
Backyard
Backyard
South, 40m², 542×731cm

Location

[ { "address": "Herengracht 588", "zipCode": "1017 CJ", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3652833, "lng": 4.9000254 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?