Keizersgracht 310 - Amsterdam

Price   € 925.000 k.k.  

Sold

Description

Keizersgracht 310
Karakteristiek heel pand met een woonoppervlakte van 171 m² verdeeld over vijf bouwlagen. Gelegen in een Rijksmonument met een fraaie klokgevel, gebouwd omstreeks 1770 en gelegen bij het wel bekende winkelgebied “De 9-straatjes”. In de directe omgeving is er genoeg te ondernemen. Zo zijn er verschillende winkels en is er een groot aanbod van horecagelegenheden.


Indeling:
Via de hardstenen stoep bereikt u de statige entree deur voorzien van een fraai bovenlicht met een gestileerde levensboom van een bronzen hart die speciaal gemaakt is voor dit huis door beeldhouwer Eef Schuurman-Henny.
De bel-etage geeft toegang tot een grote statige ruimte, die voor verschillende doeleinden te gebruiken is. Kantoor, een televisiekamer maar het zou ook een eigen vertrek kunnen worden voor grotere kinderen of au pair. Vanuit deze kamer op de bel-etage is via een trap het souterrain te bereiken, hier is een ruime keuken en een badkamer gesitueerd. De sta hoogte is hier 1,90 meter.

Aan het eind van de eerdergenoemde hal is het trappenhuis gebouwd die toegang geeft tot alle bovengelegen etages.
Op deze verdieping bevindt zich de eerste slaapkamer. Het is een zeer ruime slaapkamer met uitzicht over de gracht. Ook treft u hier een inbouwkast die goed te gebruiken is als kledingkast. Tevens is er op deze verdieping een badkamer met douche, wastafel, wc en wasmachine/ droger.
De tweede verdieping is een heerlijk lichte etage door de hoogte en de grote raampartijen aan de voorzijde. Hier is thans de woonkamer gelegen waar meer dan voldoende ruimte is om vanuit een riant zitgedeelte heerlijk over de Keizersgracht uit te kijken. Aan de achterzijde van deze etage is een keuken gelegen.
De zolderverdieping is te bereiken middels een interne trap. Hier is eventueel een tweede slaapkamer/ studeerkamer te creëren. Op deze verdieping is een toilet met sanibroyeur geplaatst. De CV ketel bevindt zich hier aan de achterzijde van de verdieping met tevens nog wat extra bergruimte.
Ligging:
Het pand is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het Centraal Station en het Paleis op de Dam is beiden op nog geen 10 minuten lopen. Binnen in het pand is het heerlijk rustig ondanks dat het pand is gelegen in de bruisende historische binnenstad.Bijzonderheden:
- Een heel pand van 207 m2 (BVO)
- Gebruiksoppervlak wonen 133m2
- Overige inpandig ruimte 38 m2 (1,90m hoog)
- Gebouw gebonden buitenruimte 1 m2
- Gelegen aan een van de mooiste grachten van Amsterdam
- Gelegen op eigen grond
- Niet-zelfbewonersclausule van toepassing
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Oplevering in overleg, kan spoedig

Details

Price
€ 925.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Town house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1770
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house, Protected town view

Surface and volume

Living surface
171m²
Plot surface
47m²
Volume
340m³

Layout

Rooms
6
Bedrooms
3
Floors
5
Facilities
Cable tv

Energy

Isolation
no_isolation
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Furnace
intergas (Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near waterfront, Near quiet road, In town center, In residental area, Clear view, Sheltered location

Garage

Location

[ { "address": "Keizersgracht 310", "zipCode": "1016 EX", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3704864, "lng": 4.8843013 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?