Lijnbaansgracht 56 E - Amsterdam

Price   € 849.000 k.k.  

Archive

Description

Uitzonderlijk mooie LOFT van 121 m2, een eiland van sereniteit en rust midden in het centrum van de stad met schitterend dakterras van 21 m2!

In de veel bezongen noordelijke Jordaan met zijn vele restaurants, cafés en kleine winkeltjes vormt dit blok – genaamd Gietershof - een waar rustpunt tussen de Westerstraat, Lindengracht en Noordermarkt. Dit alles op loopafstand van het openbaar vervoer, sportmogelijkheden in het vernieuwde Marnix zwembad en mogelijkheid tot een bootje aan de kade.

Sinds de jaren '70 ondergaan pakhuizen, magazijnen en fabrieken een metamorfose. Ze beleven een tweede jeugd en worden vaak omgetoverd tot indrukwekkende lofts, een fenomeen, dat is komen overwaaien uit andere wereldsteden als bijvoorbeeld New York. De loft is geëvolueerd naar een alternatieve manier van wonen, ruimte is daarbij een historisch gegeven, dat in deze stad bijna niet meer te vinden is. Mits voorzien van goede geluidsisolatie en nieuwe santiaire voorzieningen laten oude fabrieken zich prachtig inrichten voor een vrije vorm van wonen en leven in het industriële erfgoed.

Deze loft maakt onderdeel uit van een blok appartementen dat een rijke historie kent. Meerder soortige fabrieken hebben hier de revue gepasseerd en eind 20e eeuw is het omgebouwd tot appartementen. Belangrijke speerpunten zijn ruimte, rust en authenticiteit. Sinds 2004 tevens uitgeroepen tot gemeentelijk monument.

Indeling:
Entree aan Lijnbaansgracht gevolgd door een gemeenschappelijk trappenhuis. Op de derde verdieping is de entree van de woning die gevolgd wordt door de hal met separaat toilet en kast met opstelplaats voor de cv ketel.
Doorlopend komt u in de fraaie open woonkeuken (met diverse inbouwapparatuur) die in directe verbinding staat met de in L-vorm gelegen woonkamer. Het appartement is aan de rustige achterzijde van het complex gelegen en heeft geen bovenburen. De vele ramen in eetkamer en woonkamer maakt het geheel een lichte ruimte en toch ook privé. Tussen de woonkamer en de keuken is er een vaste trap naar het recent aangelegde dakterras van 21 m2 groot.
Naast de woonkamer is de ruime slaapkamer gesitueerd. Door het gebruik van dakkoepels is de aansluitende badkamer bijzonder licht en daarnaast fraai aan vormgeving. Voorzien van ruime, ronde douche, ligbad met jacuzzi alsmede een wastafel. Daarnaast een separate kast met aansluiting voor de wasmachine en droger.

Uiterst centraal gelegen in het centrum van Amsterdam met een perfecte bereikbaarheid. Het appartement maakt onderdeel uit van een actieve en serieuze vereniging van eigenaars. De maandelijkse servicekosten bedragen € 233,04.

Algemeen:
-Ruime en lichte loft van ca. 121 m2;
-Schitterend binnentredend daglicht;
-Dakterras van 21 m2;
-Eigen grond!
-Actieve vereniging van eigenaars, servicekosten bedragen € 233,04 Per maand
-Gelegen in een voormalige klokkengieterij in de Jordaan;
-Thans 1 slaapkamer doch vrij eenvoudig uit te breiden naar 2;
-In het rustige gedeelte van de Lijnbaansgracht.

Graag lichten wij u ter plaatse een en ander nader aan u toe. Schroom daarom niet en neem gerust contact met ons kantoor op voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Details

Price
€ 849.000 k.k.
Status
Archive
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Upper floor apartment, Apartment
Bottom floor
3
Build type
Existing
Build year
1902
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
121m²
Volume
393m³

Layout

Rooms
2
Bedrooms
1
Floors
1
Facilities
Mechanical ventilation

Energy

Isolation
Insulated glazing
Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
Near quiet road, In town center, In residental area

Location

[ { "address": "Lijnbaansgracht 56", "zipCode": "1015 GS", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3783736, "lng": 4.8799486 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?