Overhoeksparklaan 166 - Amsterdam

Price   € 845.000 k.k.  

Sold

Description

Uniek wonen aan het IJ in een heerlijk ruim en licht appartement met een groot zonnig terras en een spectaculair uitzicht over het water.

ALGEMEEN
Het karakteristieke gebouw ‘De Europa’, ontworpen door de wereldvermaarde architect Álvaro Siza en geheel onder architectuur gebouwd, is zeer mooi gelegen aan het IJ en op 5 minuten loopafstand van de pont die 24/7 naar Amsterdam Centraal Station vaart. Zo kunt u op ieder door u gewenst moment en binnen enkele minuten te voet of met de fiets midden in het stadshart van Amsterdam staan. Met de auto is de ringweg A10 op 5 minuten afstand goed bereikbaar.
‘De Europa’ maakt deel uit van Overhoeks in Amsterdam Noord, een prachtig nieuw woongebied direct tegenover het Centraal Station, aan de zonnige zijde van het IJ. Het is een opkomende wijk vol dynamische en inspirerende ontwikkelingen die enorm in de belangstelling staat. Het EYE filminstituut is er al gevestigd evenals de Hogeschool voor de Kunsten, het restaurant THT (Tolhuistuin), Paradiso en natuurlijk de A’DAM Toren met o.a. een hotel, restaurant en panoramaterras.
Het complex 'De Europa' en het appartement zijn zeer hoogwaardig afgewerkt. Het appartement heeft een eigen parkeerplaats en separate berging in de parkeerkelder. Verder beschikt het complex over extra bewoners-faciliteiten zoals een prachtige fitnessruimte (Technogym), 2 sauna’s en een gastenverblijf.

INDELING
Het appartement bevindt zich op de derde verdieping, bereikbaar via 2 liften. De ruime entree fungeert als middelpunt, hierop komen alle vertrekken uit, te weten de royaal bemeten woonkamer met half open keuken, 2 slaapkamers, een zeer ruime badkamer voorzien van twee wastafels, een douche, bad en toilet en een separaat gasten toilet.
Wat in dit prachtige appartement meteen opvalt zijn de grote glaspuien van wand tot wand en van vloer tot plafond. Deze puien geven volop licht in de woonkamer en bieden hierdoor ook een schitterend uitzicht over het IJ naar de historische binnenstad van Amsterdam. Aan de andere kant van de entree bevinden zich de 2 slaapkamers die eveneens een prachtig uitzicht over het IJ hebben. Wat dit appartement verder bijzonder maakt is de ruimtelijkheid en flexibiliteit van de indeling. Desgewenst kunt u, door middel van een schuifwand en in een handomdraai, van twee slaapkamers een bijzonder, ruim en luxe slaapvertrek creëren.
De luxe Siematic half open keuken beschikt over diverse inbouwapparatuur (w.o. inductiekookplaat) en nodigt de kookfanaat echt uit om iets bijzonders te bereiden. Direct naast de keuken bevindt zich de ruime bijkeuken / berging met hierin witgoed aansluitingen en alle techniek.
Het gehele appartement is voorzien van een fraaie whitewash eikenhouten parketvloer met zowel vloerverwarming als vloerkoeling, aangestuurd door een state of the art WKO installatie. Een energiezuinig appartement klaar voor de toekomst.


KENMERKEN
• vloeroppervlakte van 111 m2
• terras van 10 m2 op het Zuiden
• prachtig uitzicht over het IJ
• vloerverwarming en -koeling
• zonnige woonkamer, voorzien van grote schuifpui
• twee slaapkamers
• badkamer met ligbad, douche, toilet en twee wastafels
• erfpacht afgekocht tot 2057
• inclusief 1 ondergrondse parkeerplaats
• fitnessruimte met douches en dubbele sauna
• gastenverblijf
• servicekosten bedragen €206,- per maand

BELEVING
'De Europa', in het Residentieel Kwartier van Overhoeks, staat voor een makkelijke, luchtige manier van leven met luxe en extra's, omringd door groen en water. Een lichtvoetige manier van leven, middenin de metropool Amsterdam. Het centrum van Amsterdam is immers heel dichtbij, sterker nog, is ondertussen rondom aanwezig en gelijk een beetje op afstand. Auto's zijn hier nauwelijks in beeld, want men parkeert ondergronds en er is in Overhoeks geen doorgaand verkeer. Dat maakt 'De Europa' tot een heerlijke, luxe plek om op adem te komen, terwijl de wereld om u heen nagenoeg onhoorbaar op volle toeren doordraait. Het chique, ietwat Mediterrane appartementengebouw 'De Europa' ligt prinsheerlijk in het uitgestrekte Oeverpark van Overhoeks, aan de zonnige oever van het IJ. Hier kan iedereen volop genieten van de zon, de ruimte en de frisse wind. Aan de IJ-zijde hebben de appartementen een spectaculair uitzicht over het Oeverpark en de af en aan varende boten op het IJ. U woont hier niet, maar u residéért als in één van de chique stadswijken van London of Parijs. Midden in de stad, en tegelijk in het groen, aan het water. Voor stadsliefhebbers die óók van rust, ruimte en licht houden, is er geen mooiere 'tripple A' plek te bedenken. 'De Europa' is ontworpen door de wereldvermaarde architect Álvaro Siza, een geheel met hagelwit marmer beklede parel in de jonge wijk Overhoeks, een nieuw stuk stad met veel kunst, cultuur en levendigheid in de directe omgeving, waaronder het EYE Filmmuseum, de A'Dam Toren en diverse bijzondere restaurants in de vele voormalige industriële complexen langs het IJ.
Wij nodigen u van harte uit, om dit prachtige appartement te komen ervaren.

Details

Price
€ 845.000 k.k.
Decoration
Partly furnished
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Upper floor apartment, Apartment
Bottom floor
4
Build type
Existing
Build year
2011
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
111m²
Volume
309m³

Layout

Rooms
3
Bedrooms
2
Floors
1
Facilities
Mechanical ventilation, Cable tv, Sliding door, Alarm, Sauna, Elevator

Energy

Energy label
A
Isolation
Roof insulation, Wall insulation, Floor insulation, Insulated glazing, Partial insulated glazing, Attached window, Fully isolated, No cleft, Eco-build, no_isolation
Hot water
Central heating
Heating
Heated floor

Exterior areas

Location
Near waterfront, Near park, Near quiet road, In town center, In residental area, Clear view, Near waterway
Shed
Lock-up

Garage

Garage type
Car park, Parking spot

Location

[ { "address": "Overhoeksparklaan 166", "zipCode": "1031 KC", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3864968, "lng": 4.8999699 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?