Prinsengracht 827 - Amsterdam

Price   € 2.195.000 k.k.  

Sold

Description

Geheel pand gelegen nabij het Spiegelkwartier met geweldig uitzicht over de Prinsengracht. De hoogte in het pand en de zichtbare balklaag zorgen voor een authentieke uitstraling. Het pand bestaat uit een bedrijfsruimte (132 m2) gelegen op de begane grond en de bovengelegen woning (98 m2).

Om de hoek van de Nieuwe Spiegelstraat bieden wij dit karakteristieke pand te koop aan. Aan bijzondere winkels in de omgeving geen tekort, in de Nieuwe Spiegelstraat voeren galerieën en boutique shops de boventoon. Daarnaast zijn er verschillende horecagelegenheden in de directe omgeving te vinden, zoals ‘Buffet van Odette’, restaurant RED of het onder Amsterdammers welbekende café ‘de Heuvel’.

Indeling
Begane grond: De begane grond bestaat uit 132 m2 bedrijfsruimte. Laatstelijk verhuurd aan een interieurshowroom voor ca. € 4.500,- per maand. Het bijzondere aan de ruimte is de hoogte van méér dan vier meter en de grote glazen dakramen in het plafond op twee plaatsen.

Bovenwoning: Via de eigen opgang bereikt u de bovengelegen woning bestaande uit drie lagen. Op de eerste verdieping is de woonkamer gesitueerd met open keuken. Het huis is in zijn geheel zeer smaakvol ingericht en de karakteristieke kenmerken zoals de houten vloeren en de balken in het zicht zijn behouden. Aan de voorzijde is de zitkamer en aan de achterkant van de eerste verdieping is de keuken gelegen. Het is een moderne strakke keuken voorzien van Smeg-inbouw apparatuur. Tevens kunt u vanuit de woonkamer het dakterras op via openslaande deuren.

Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers gelegen. Op dit moment is de kamer aan de voorzijde in gebruik als kastenkamer, maar deze kan ook zeer goed als slaapkamer gebruikt worden. Het separate toilet en de badkamer zijn in het midden van deze etage gelegen. De badkamer is voorzien van inloopdouche en wastafel. De master bedroom bevindt zich aan de achterzijde, waarvandaan u een tweede dakterras kan betreden.

Op de derde en tevens kapverdieping is een derde slaapvertrek met eigen badkamer gerealiseerd, welke is voorzien van inloopdouche, wc en wastafel.

Bijzonderheden
- Geheel pand;
- Begane grond: 132 m2 bedrijfsruimte;
- Bovenwoning: 98 m2 woonoppervlakte;
- Nabij het Spiegelkwartier;
- Eigen grond;
- ‘Groen dak’ op de uitbouw;
- Rijksmuseum op 3 minuten lopen.

Details

Price
€ 2.195.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Canal house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1660
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monument

Surface and volume

Living surface
230m²
Plot surface
154m²
Other surface
8m²
Volume
1000m³

Layout

Rooms
5
Bedrooms
3
Floors
4
Facilities
Cable tv

Energy

Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
On the waterfront, In town center, Near waterway

Location

[ { "address": "Prinsengracht 827", "zipCode": "1017 KB", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3628138, "lng": 4.8889109 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?