Voormalige Stadstimmertuin 2 B - Amsterdam

Price   € 1.785.000 k.k.  

Sold

Description

-Riante loft met tuin op een unieke, historische locatie in Amsterdam. Voormalige Joods Lyceum. Hoge plafonds!-

Gelegen in het voormalig Joods Lyceum, gelegen tussen Carré en het Amstel Hotel, vrijwel aan de Amstel. Hier geniet u van het beste dat de stad u heeft te bieden in een kleinschalig en zeer exclusief appartementencomplex, waar u een droomappartement kunt realiseren in het bruisende Amsterdam.

Indeling:
Deze woning is gelegen rechts op de begane grond en heeft een woonoppervlak van ca. 205 m2. Samen met de twee bovengelegen appartementen deelt deze woning een eigen trappenhuis met lift. Daarnaast is er voor dit appartement nog een tweede entree aan de zijkant van het pand. De woning strekt zich geheel van de straat- tot de achterzijde van het pand.

De ruime woonkeuken met mogelijkheden tot riant vrijstaand eiland, beschikt aan de achterzijde over openslaande terrasdeuren. De eetkamer is gelegen op het zuiden, waardoor er een grote hoeveelheid daglicht naar binnen schijnt. Aangrenzend aan de keuken is een bijkeuken gepland waar men de wasmachine en droger kan plaatsen.

De woonkamer is gelegen aan de straatzijde van het appartement. De 2 grote raampartijen en de enorme hoogte van het plafond van circa 4,5 meter zorgen voor een uniek loft gevoel. In de woonkamer is het mogelijk een gashaard te realiseren waardoor net dat beetje extra sfeer wordt gecreëerd.

Er is meer dan genoeg ruimte voor twee of drie slaapkamers en twee badkamers.

Dit appartement heeft een hele riante tuin van maar liefst 145 m2 met een achterom. Zo kan men vanaf de straat, buitenom de tuin bereiken. Verkoper heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een gastenverblijf en mogelijk parkeergelegenheid op eigen terrein.

Let op; interne casco oplevering, we schetsen u hier de mogelijkheden, u kunt dan ook geen rechten ontlenen aan impressies die een indicatie van de mogelijkheden geven. De verkoper heeft inmiddels een entresol, diverse doorbraken en wijzigingen aangebracht. De wanden en plafonds en vloeren zijn geïsoleerd en het appartement is klaar voor de afwerking. We hebben een prachtig bouwplan voor u klaarliggen!

Bereikbaarheid:
Het Lyceum ligt te midden van vele high-lights van Amsterdam. Carré, het bekendste theater van Amsterdam, ligt op nog geen driehonderd meter lopen van het Lyceum. Het internationaal bekende luxueuze Amstel Hotel is praktisch om de hoek en het wereldberoemde museum de Hermitage is vanaf uw appartement lopend te bereiken binnen vijf minuten.

Het Lyceum heeft een uitstekende aansluiting op het openbaar vervoer. Vanaf Weesperplein vertrekken diverse metrolijnen, onder meer naar Amsterdam Centraal. Met de auto bent u via de Wibautstraat in minder dan tien minuten op de A10 en in 20 minuten op Schiphol.

In de omgeving van het Lyceum treft u een rijk en gevarieerd aanbod van winkels, speciaalzaken en gezellige horecagelegenheden aan. Dit alles maakt het Lyceum tot een zeer aangename plek om in Amsterdam te wonen, werken en te genieten.

Bijzonderheden:
- Gelegen in het voormalig Joods Lyceum
- Woonoppervlakte ca. 205 m2
- Riante tuin op het zuiden van ca. 145 m2
- Prachtig hoge plafonds
- Gelegen op eigen grond
- Inmiddels is de casco renovatie klaar waaronder het vernieuwen van het dak en een gedeelte van de kozijnen. Alle ramen voorzien van dubbel glas.

Details

Price
€ 1.785.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Ground floor apartment, Apartment
Bottom floor
1
Build type
Existing
Build year
-1906
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Monument

Surface and volume

Living surface
205m²
Volume
860m³

Layout

Rooms
3
Bedrooms
2
Floors
2
Facilities
Cable tv, Lift

Energy

Isolation
Wall insulation, Floor insulation, Insulated glazing

Exterior areas

Location
Near quiet road, In town center
Garden
Backyard, Side garden
Backyard
South, 145m², 905×1600cm

Garage

Location

[ { "address": "Voormalige Stadstimmertuin 2", "zipCode": "1018 ET", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3611214, "lng": 4.9043271 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?