Maartensdijkseweg 5 - Bilthoven

Price   € 4.250.000 k.k.  

Sold

Description

Aristocratisch landgoed biedt onvergelijkbare woonbeleving

De buitenplaats Roverestein
Een historisch huis heeft vele verhalen te vertellen. Het is een van de aspecten die het wonen op een aristocratisch landgoed tot een onvergelijkbaar genoegen maakt. De buitenplaats Roverestein, met koetshuis, opstallen en een magnifiek park van negen hectare is in alle opzichten een uniek geheel.

Roverestein werd gesticht in 1885 en is prachtig gelegen in de zoom van de uitgestrekte bossen van de Lage Vuursche. Twaalfhonderd hectaren afwisselende en overweldigende natuur, gevormd door aaneengeregen (voormalige) landgoederen ( Pijnenburg, Eijckenstein), met Kasteel Drakensteyn als koninklijk middelpunt. Lange beukenlanen, dichte loof- en dennenbossen, het natte Nonnenland, de zandverstuivingen en uitgestrekte heidegebieden. Hier vergeet je zomaar dat Bilthoven, Hilversum, Utrecht en alle geneugten van het mondaine Gooi en de Loosdrechtse Plassen zich op korte afstand bevinden. De rust en privacy van een eigen landgoed maken dat je gemakkelijk de bewoonde wereld om je heen vergeet.

De Maartensdijkseweg, de naam zegt het al, heeft zich gevormd langs een dijk aan de noordwestelijke uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug, met eindeloze weilanden en fraaie boerderijen enerzijds en dichte bossen anderzijds. Aan de rand van de bebouwde kom van het dorp ontstonden in de loop der tijd weelderige buitenplaatsen. Roverestein is een uitzonderlijk goed bewaard en zeer bewoonbaar landgoed, waar negentiende-eeuwse grandeur op geraffineerde wijze wordt gecombineerd met hedendaags comfort. Door de rustige ligging temidden van haar park en dichte bossen met eeuwenoude bomen is Roverestein een plek waar optimaal kan worden genoten van de rust en tranquiliteit van het buitenleven, dat zich hier in al haar schakeringen ontvouwt.

Park in landschappelijke stijl
Het landgoed is toegankelijk via een brug met toegangspoort over de Raamgracht. Een oprijlaan, geflankeerd door statige, oude eiken- en beukenbomen voert langs het koetshuis door het park naar het landhuis. Het fraaie park in landschappelijke stijl is een van de vroege creaties van de befaamde tuinarchitect Leonard A. Springer. Het geheel maakt een betoverende indruk: glooiende gazons met een vijver, boomgroepen, een mooie loofgang (‘berceau’), weilanden, een buitenmanege en het naderhand uit het zicht aangelegde zwembad met terrassen en buitendouche. Een echte blikvanger is het langgerekte bijgebouw met torentje, waarin ondermeer de kleedkamers voor het zwembad zijn ondergebracht, alsmede een houtopslag en de paardenstallen. Het pand zou tevens een stijlvol onderkomen kunnen bieden aan een verzameling klassieke auto’s.

Centraal op het grondstuk, midden in de tuinaanleg met zichtassen rondom, ligt het sfeervolle landhuis, gebouwd in een ingetogen Frans georiënteerde neorenaissancestijl. Qua woonbeleving laat de buitenplaats Roverestein niets te wensen over. Dit is een plek waar mooie herinneringen worden geboren. Roverestein heeft een zekere aristocratische waardigheid, maar straalt toch vooral huiselijkheid en gemoedelijkheid uit. Het is zeker geen huis waarin je je verloren voelt, ondanks het woonoppervlak van circa 830 m² (totaal ca. 4.203 m³ inhoud) verdeeld over drie verdiepingen en een souterrain – in totaal 21 kamers, waarvan nu elf slaapkamers. Integendeel, het landhuis heeft een prettige, traditionele indeling en een aangename ‘menselijke’ maatvoering.

Rijk geornamenteerde plafonds.
De getoogde, dubbele voordeur is bereikbaar via een bordes en geeft toegang tot de vestibule en de monumentale hal met fraaie Carrara marmeren vloer, die door het hart van het huis naar de openslaande deuren in de achtergevel loopt. Links van de hal bevinden zich de salon en eetkamer, identiek van maatvoering en beide met open haard, rijk geornamenteerde hoge plafonds en openslaande deuren naar het zijterras.

De studeerkamer, met authentieke houtkachel, ligt rechts van de hal aan de achterzijde van het huis. Eveneens rechts van de hal aan de voorzijde van de villa ligt de gezellige en zeer complete, recentelijk gerenoveerde woonkeuken met openslaande deuren naar een groot terras. De sierlijke, houten trap met lambrisering, fijn houtsnijwerk en prachtig twee verdiepingen hoog venster is een echte blikvanger en leidt vanuit de hal naar de eerste verdieping, waar een overloop toegang biedt tot vijf slaapkamers. Twee daarvan hebben een balkon, er is een badkamer en de riante master suite heeft een eigen luxueuze badkamer en aangrenzende kleedkamer. Op deze verdieping treft u 2 balkons en 2 Franse balkons.

Op de tweede verdieping bevinden zich nog eens zes comfortabele slaapkamers met twee badkamers en een trap naar de zolderverdieping. Onder het gehele huis strekt zich een souterrain uit van bijna 230 m² met diverse vertrekken met daglichttoetreding, waaronder een wasruimte, wijnkelder, spoelkeuken, twee (slaap-)kamers, een werkkamer, technische ruimte en bergruimtes.

Tijdens een persoonlijke rondleiding kunt u zelf kennismaken met de unieke sfeer die de buitenplaats ademt, met de serene rust van de omringende bossen en landerijen en de onvergelijkbare beleving die van het bewonen van een mooi landgoed als Roverestein tot een dagelijks genot maakt.

De mogelijkheid bestaat ook het koetshuis te kopen;
Het koetshuis van Landgoed Roverestein is eveneens een indrukwekkend geheel en ligt op discrete afstand van het hoofdhuis. Dit fraaie pand met leien dak, dakkapellen en een karakteristieke klokkentoren biedt circa 500 m² vloeroppervlak verdeeld over twee kantoorunits en twee woonunits voor bijvoorbeeld inwonend personeel. Elke van deze units heeft een eigen entree en eigen buitenruimte, een keuken en toilet alsmede enkele kamers. Het koetshuis verkeert in een uitstekende conditie, ligt op een eigen grondperceel met kadastraal nummer en er is een parkeerterrein voor circa 22 auto’s. Het koetshuis heeft vele gebruiksmogelijkheden en is momenteel gedeeltelijk verhuurd. Een en ander kan in overleg leeg worden opgeleverd.Algemeen
Zowel de buitenplaats met het koetshuis en het park van Roverestein hebben de status van Rijksmonument. Het geheel is een NSW-landgoed, met aantrekkelijke fiscale aspecten.

Maartensdijkseweg 5 ( hoofdhuis) ca. 830 m² nen, ca. 900 m2 bvo.

Details

Price
€ 4.250.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1889
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Monument

Surface and volume

Living surface
900m²
Plot surface
5,0ha
Other surface
104m²
Volume
2737m³

Layout

Rooms
21
Bedrooms
15
Floors
4
Facilities
Outside sun screen, Mechanical ventilation, Roller shutter, Cable tv, Alarm, Smoke duct, Swimming pool

Energy

Hot water
Central heating, Gas boiler owned
Heating
Central heating, Fireplace
Furnace
(Owned)

Exterior areas

Location
Near edge of forest, Near park, Near quiet road, Clear view, Sheltered location, In forest area, Rural location
Balcony
Yes
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, wood

Garage

Garage type
Carport

Location

[ { "address": "Maartensdijkseweg 5", "zipCode": "3723 MC", "city": "Bilthoven", "lat": 52.1621843, "lng": 5.2037867 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?