Albrondalaan 14 - Franeker

Price   € 599.000 k.k.  

Description

Aan de oostkant van Franeker (op minder dan 30 min rijden van het MCL en binnen 1,5 uur van Amsterdam) ligt een riant rietgedekt huis met dito tuin. Het huis is levensloop bestendig, de dubbele garage is verbouwd tot slaapkamer annex grote badkamer, ook ideaal als gastenverblijf of voor een au pair. De riante tuin, aangelegd door Mien Ruys, had vroeger een tennisbaan, deze plek is bijvoorbeeld ook geschikt als paardenrijbak, boomgaard of schapenwei. De stad Franeker staat bekend om zijn grote jaarlijkse evenement op het heilige gras van het Sjukelan, de PC. Franeker is een van Friese Elf Steden en heeft een bijzonder mooi historisch centrum. De universiteit van Franeker die 200 jaar lang bestond, is op de universiteit van Leiden na de oudste van Nederland. 

Het beschermde stadsgezicht van het centrum is waardevol te noemen, maar wonen op deze unieke locatie aan de rand van Franeker is minstens zo kostbaar. Volledig in privacy wonen met een prachtig vrij uitzicht over de landerijen, maar waar u toch gebruik maakt van de gemakken van de stad binnen handbereik.

Het landhuis heeft een eigen oprit welke afgesloten kan worden door smeed ijzeren hekken.  Achter de voordeur is de centraal gelegen hal met garderobe, toilet en trap. Aan het einde linksaf bevindt zich een gastenverblijf, welke een ruime slaapkamer met deur naar de tuin heeft, en een eigen badkamer met witgoedaansluiting, toilet en wastafel en douchegelegenheid. 

Rechtsaf in deze royale hal vindt u toegang tot de rest van de begane grond met een totale woonoppervlakte van 244 m2. De ruime woonkamer heeft veel raampartijen waardoor veel lichtinval en een prachtig schilderachtig uitzicht, waarvan twee zijdes volledig uit schuifpuien bestaan. Aan de rechterzijde van de woning bevindt zich nog een fijne, dankzij het groen buitenom, gezellige zitkamer waar voor koude herfst- en winteravonden een gashaard is aangesloten. De vloeren zijn voorzien van een fraaie parketvloer. 

Zoals hierboven beschreven biedt het leefgedeelte verschillende plekken en hoekjes om u terug te trekken. Hier draagt de keuken ook volledig zijn steentje aan bij. De complete keukeninrichting is voorzien van veel inbouwapparatuur. Gesitueerd aan de linkerflank van de woning zorgt de wandopstelling van de keuken voor een open en strak uiterlijk. Dankzij de ruimte die overblijft is er voldoende gelegenheid voor neerzetten van de eettafel die dankzij zijn huidige positie contact houdt met de keuken.

Eenmaal boven gekomen bereikt u de vier slaapkamers via de overloop die over veel verborgen kastruimte beschikt. De grootste tweepersoons slaapkamer is een erg lichte fijne ruimte dankzij de drie ramen aanwezig. Dankzij het schuine dakraam een heerlijke plek om 's ochtends uitgerust te ontwaken.

De kamer in de punt van de woning zou dankzij zijn formaat ook uitstekend dienen als grote slaapkamer, maar doet nu dienst als muziek- en studeerkamer. De twee kleinere ruimtes op deze verdieping zijn momenteel ingericht als kantoor en garderobekamer, maar kunnen goed worden benut als slaapkamer. 

De moderne badkamer wordt onder andere mooi vormgegeven door een halfrond raampje waardoor de lijnen van het dak te zien zijn. De ruimte biedt voldoende ontspanningsmogelijkheden. Begin uw badkamersessie met een heet bad en eindig in de sauna.

Als u daarna de behoefte hebt nog een frisse neus te halen, dan heeft u daar in de tuin volop de ruimte voor. Het is goed onderhouden, met zijn eigen fruitbomen, terrassen en vijver maakt het deze woning tot een compleet, instap klaar plaatje. De zeer ruime tuin heeft ook een tuinhuis/prieeltje. Tenslotte kan de tennisliefhebber een tennisbaan maken op het achterste gedeelte van de tuin zoals in het verleden al het geval was. 

Voldoende overtuigd van een prachtig landhuis op een geweldige locatie?
 

Details

Price
€ 599.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1990
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
244m²
Plot surface
1.939m²
Volume
866m³

Layout

Rooms
7
Bedrooms
5
Bathrooms
2
Facilities
Mechanical ventilation, Cable tv, Smoke duct, Sliding door, Skyline, Sauna

Energy

Isolation
Roof insulation, Wall insulation, Insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Furnace
Topline (Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Garden
Backyard, Frontyard, Side garden
Shed
Free standing, stone

Garage

Video

Floor plans

Location

[ { "address": "Albrondalaan 14", "zipCode": "8801 BZ", "city": "Franeker", "lat": 53.1865079, "lng": 5.5613366 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?