Florapark 6 - Haarlem

Price   € 1.499.000 k.k.  

Sold

Description

Deze markante vrijstaande villa, met woon- en werkbestemming, is in 1880 in eclectische stijl gebouwd.
De villa is op een zichtlocatie gelegen op de hoek Dreef en het Florapark, wat eind 19e eeuw ontworpen is als villapark. Mede door de oorspronkelijke indeling van parkaanleg en kavelverdeling heeft het Florapark zijn aanzicht als villapark behouden. De villa ligt centraal op het perceel en beschikt over parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Het monumentale gebouw is opgetrokken uit een vierkante plattegrond met een souterrain, bel-etage, 1e verdieping en een 2e verdieping in de kap. Het pand is voorzien van diverse karakteristieke details zoals bewerkte plafonds, parket- en marmeren vloeren, schouwen, paneeldeuren en lambriseringen.

Ligging
Het Florapark 6 ligt in de groene wijk ”Den Hout”, in de directe omgeving van het Provinciehuis Noord-Holland, het paviljoen Welgelegen en het oudste stadsbos van Nederland de “Haarlemmerhout”. De wijk bestaat uit representatieve villa’s in gebruik als woning en (hoofd)kantoren. Het object heeft een centrale ligging in de stad met een goede bereikbaarheid met de auto via de rijksweg A9 en diverse uitvalswegen. Tevens is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevindt zich een buslijn richting de NS-stations Haarlem centraal en Heemstede-Aerdenhout evenals een directe verbinding richting Amsterdam Zuid en Schiphol.

Wetenswaardigheden
- BVO: ca. 642m2;
- VVO: ca. 504 m2;
- Gemengde bestemming;
- Perceelsoppervlak ca. 1370 m2;
- Rijksmonument;
- Oplevering in overleg, kan spoedig.

Details

Price
€ 1.499.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1880
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
504m²
Plot surface
1.370m²
Volume
1512m³

Layout

Rooms
18
Floors
4

Exterior areas

Garden
Garden all round

Location

[ { "address": "Florapark 6", "zipCode": "2012 HK", "city": "Haarlem", "lat": 52.3721803, "lng": 4.6289109 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?