Stolbergstraat 9 - Haarlem

Price   € 1.525.000 k.k.  

Sold

Description

Villa ‘Iduna’, een vrijstaande woning, gelegen in de Haarlemse Koninginnebuurt.

De villa aan de Stolbergstraat 9 werd in 1911 gebouwd in de destijds populaire ‘Engelse Landhuisstijl’, naar een ontwerp van architect Harm Korringa (1877-1965). De verschillende erkers zijn kenmerkend voor deze bouwstijl. Rondom een centraal gelegen ruime hal werden de diverse vertrekken gesitueerd, er kwamen stucplafonds met vakkenverdeling en doorgangen kregen gedecoreerde lijsten.
De villa werd oorspronkelijk gebouwd als dokterswoning met praktijk. De aan de straat gelegen kamer op de begane grond diende als wachtkamer, aan de achterkant bevonden zich de woonvertrekken. De voorste kamer met balkon op de eerste verdieping fungeerde als slaapkamer, de achterste vertrekken werden gebruikt als spreekkamer. De originele apothekerskasten herinneren nog steeds aan deze oorspronkelijke functie. Villa Iduna ligt op eigen grond en heeft een fraaie tuin rondom.

Ligging
De Koninginnebuurt ligt aan de rand van het centrum en is een sfeervolle wijk met rustige straten, veel groen en stijlvolle herenhuizen. De wijk ligt ten noorden van het eveneens gewilde Bos en Vaartkwartier en wordt begrensd door de Raamsingel in het noorden en de Schouwtjeslaan aan de zuidzijde. Laatstgenoemde straat vormde tot 1927 de grens met de gemeente Heemstede.
De Haarlemse binnenstad ligt op loopafstand. Hier vindt u alles wat u nodig heeft: supermarkten en speciaalzaken, theaters en musea, gezellige cafés, restaurants en een veelzijdig winkelaanbod. In de directe omgeving bevinden zich meerdere scholen voor basis-, voortgezet- en hoger onderwijs, kinderopvang, sportvoorzieningen en diverse natuurgebieden zoals het Nationale Park Kennemerland, het strand en de duinen. Het NS-station Haarlem, op 6 minuten fietsen, heeft een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam. En binnen ca. 10 minuten bent u op de snelweg richting Amsterdam, Schiphol, Utrecht en Alkmaar.

Indeling
Begane grond: entree met vestibule, royale hal met toilet en toegang tot de kelder, woonkamer aan de voorzijde met erker in de zijgevel, doorloop naar tweede woonkamer met eveneens een erker en toegang tot de serre met openslaande deuren naar de achtertuin. De kamer naast de serre is uitermate geschikt is voor het realiseren van een leefkeuken. Via een tweede entree aan de linker gevel komt u in de bijkeuken, waar zich nu de keuken bevindt. Het statige trappenhuis met houtsnijwerk en glas-in-loodramen vormt de toegang tot de bovengelegen etages.
1e verdieping: overloop, toilet, 2 slaapkamers aan de achterzijde, waarvan de grootste een erker heeft aan de zijkant en originele apothekerskasten, 2 slaapkamers aan de voorzijde, waarvan één toegang geeft tot het balkon. De kleinste slaapkamer biedt de mogelijkheid voor het realiseren van een royale badkamer.
2e verdieping: overloop, toilet, 2 slaapkamers achterzijde, tussenkamer, slaapkamer voorzijde, berging. Deze tweede verdieping leent zich prima voor het maken van een nieuwe indeling. Diverse (slaap)kamers kunnen worden samengevoegd en er is meer dan voldoende ruimte voor een tweede badkamer.

Wetenswaardigheden
- Voor indeling en maten verwijzen wij u naar de plattegrond;
- Woonoppervlak ca. 325 m2, inhoud ca. 1.022 m3 (conform de richtlijnen NEN 2580);
- Bouwjaar omstreeks 1911;
- Perceeloppervlak 363 m2, eigen grond;
- Gemeentelijk monument;
- Vrijstaande woning met tuin rondom;
- Verwarming en warmwater met centraal systeem;
- Uitgebreide elektrische installatie;
- Parkeren met parkeervergunning;
- Aan de rand van het centrum van Haarlem;
- Oplevering en aanvaarding in overleg.

Details

Price
€ 1.525.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1911
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monument, Protected town view

Surface and volume

Living surface
325m²
Plot surface
363m²
Other surface
13m²
Volume
1022m³

Layout

Rooms
13
Bedrooms
8
Floors
3
Facilities
Alarm, Skyline

Energy

Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
Near quiet road, In residental area
Garden
Garden all round

Garage

Video

Floor plans

Location

[ { "address": "Stolbergstraat 9", "zipCode": "2012 EP", "city": "Haarlem", "lat": 52.3753526, "lng": 4.6252135 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?