Westerhoutpark 5 - Haarlem

Price   € 1.875.000 k.k.  

Sold

Description

Op zoek naar Hét ideale familiehuis in de gewilde Koninginnenbuurt? Dit karakteristieke herenhuis uit 1908 barst van sfeer, ruimte en de authentieke details. En dat zie je niet alleen, dat vóel je: zodra je hier over de drempel stapt, ervaar je de warme sfeer en voel je je thuis.

Bij binnenkomst, via de vestibule, bereik je de centrale hal met een uniek trappenhuis v.v. bordessen en zicht op een daklicht. Het hart van het huis waar alles samenkomt. Door de hoge plafonds en de breedte van het huis is alles ruim te noemen én tegelijk huiselijk. De 6 slaapkamers en twee badkamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Naast de diverse praktische ruimtes en indeling beschikt de woning over een torentje en een ca. 13 meter diepe tuin v.v. achterom.

Het Westerhoutpark 5 is door architect B. Hagen in 1908, als blok van 3 onderling verschillende herenhuizen, gerealiseerd in Engelse Landhuisstijl. Het is een stijlvorm die ook bij andere panden in het Westerhoutpark kan worden gezien en aansloot bij nieuwe ideeën en vormgeving van het stadswoonhuis. Karakteristiek zijn bijvoorbeeld de verspringende onderdelen zoals de erkers en de toren. Ook de contrastwerking tussen de witgepleisterde tweede bouwlaag en in baksteen uitgevoerde eerste bouwlaag in kenmerkend te noemen.

Ligging
Het Westerhoutpark is gelegen in een villawijk die tot 1927 deel uitmaakte van de gemeente Heemstede. Met de aanleg van het villapark werd kort na 1900 begonnen, op het terrein van de buitenplaats Westerhout. De wijkaanleg ging uit van twee onderling met elkaar verbonden straten, aansluitend op de Wagenweg en kwam hoofdzakelijk tot stand in de periode voor de Eerste Wereldoorlog. Overigens grenst het Westerhoutpark vrijwel direct aan één van de oudste stadsparken van Nederland.
Met de Haarlemse binnenstad binnen handbereik bent u werkelijk in alles voorzien. Kunst en cultuur, horecagelegenheden, supermarkten en een heel divers winkelaanbod, alles is op loopafstand aanwezig. Ook worden er in de directe omgeving volop mogelijkheden geboden in de vorm van basis-, voortgezet- en hoger onderwijs, kinderopvang, sportvoorzieningen en diverse natuurgebieden zoals het Nationale Park Kennemerland, het strand en de duinen. Het NS-station Haarlem ligt op 6 minuten fietsafstand, met een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam. En met ca. 10 minuten bent u op de snelweg richting Amsterdam, Schiphol, Utrecht en Alkmaar.

Indeling
Begane grond: de woning toegangsdeur komt uit in een royale vestibule welke toegang geeft tot een statige hal met veel grandeur. Vanuit deze hal, die v.v. is van een fraaie schouw met haard en parketvloer, zijn 3 ruime kamers bereikbaar. De kamer-en-suite voorziet volop in leefruimte die opgedeeld is in twee zitkamers en aansluitende eetkamer. De werkkamer aan de voorzijde voorziet in veel kastruimte en daglicht door de grote raampartijen. De fraaie plafonds, houten parketvloeren, paneeldeuren zorgen voor een prachtige kenmerkende woonstijl die een warm thuis biedt aan de volgende generatie bewoners.
De leefkeuken is voorzien van diverse apparatuur en heeft doorloop naar bijkeuken en toegang tot de achtertuin met vrijstaande houten fietsenberging en afgesloten achterom. Uiteraard heeft u beschikking over een (wijn)kelder en een toiletgroep.

1e etage: twee royale slaapkamers aan de voorzijde met vaste kasten en een kamer geeft toegang tot het inpandige balkon, slaapkamer achterzijde met toegang tot het balkon, badkamer met toilet, douche, ligbad en wastafelmeubel, de naastgelegen kamer doet nu dienst als waskamer maar zou als slaap/werkkamer kunnen fungeren.

2e etage: twee (slaap)kamers aan de voorzijde waarvan de kleinste kamer toegang geeft tot de torenkamer, royale kamer, ca. 50 m2, welke thans in gebruik is als bergzolder en toegang geeft tot de bergvliering. Op deze etage is ook een 2e badkamer gerealiseerd.

Wetenswaardigheden
- Voor indeling en maten verwijzen wij u naar de plattegrond;
- Woonoppervlak ca. 401m2, inhoud ca. 1.418m3 (conform de richtlijnen NEN 2580);
- Bouwjaar omstreeks 1908;
- Perceeloppervlak 378m², eigen grond;
- Gemeentelijk monument;
- Het Westerhoutpark is gelegen aan een niet doorgaande weg;
- Naast de Haarlemmerhout gelegen;
- Verwarming en warmwater middels centraal systeem;
- Uitgebreide elektrische installatie;
- Parkeren middels parkeervergunning;
- Aanwezigheid van een laadpaal voor elektrische auto in de voortuin;
- Aan de rand van het centrum van Haarlem;
- Oplevering en aanvaarding in overleg.

Details

Price
€ 1.875.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Town house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1906-1930
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monument, Protected town view

Surface and volume

Living surface
401m²
Plot surface
378m²
Other surface
22m²
Volume
1418m³

Layout

Rooms
10
Bedrooms
6
Floors
3
Facilities
Outside sun screen, Cable tv, Smoke duct

Energy

Hot water
Central heating

Exterior areas

Location
Near quiet road, In residental area
Garden
Backyard, Frontyard
Backyard
Northeast, 143m², 1100×1300cm
Shed
Free standing, wood

Garage

Floor plans

Location

[ { "address": "Westerhoutpark 5", "zipCode": "2012 JL", "city": "Haarlem", "lat": 52.369802, "lng": 4.6238563 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Sundial

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?