Wilhelminapark 1 - Haarlem

Price   € 1.250.000 k.k.  

Sold

Description

Op een werkelijk unieke locatie, nabij het centrum van Haarlem gelegen karakteristieke vrijstaande stadsvilla. Deze markante villa is rond 1899 onder architectuur gebouwd en is gelegen op de hoek Wilhelminapark en Koninginneweg wat eind 19e eeuw ontworpen is als villapark. Mede door de oorspronkelijke indeling van park aanleg en kavel verdeling heeft het Wilhelminapark zijn aanzicht als villapark behouden. Op de vrijstaande villa rust een gemengde bestemming die het mogelijk maakt om het object als zelfstandige woningen te betrekken. Het monumentale gebouw is opgetrokken uit een vierkante plattegrond met een begane grond, 1e verdieping en een 2e verdieping in de kap. Het pand is thans in gebruik als kantoorruimte, maar is voorzien van de originele indeling waarbij diverse karakteristieke details bewaard zijn gebleven.

Ligging
Het Wilhelminapark 1 ligt in de groene stadswijk ”Koninginnenbuurt”, in de directe omgeving van het Provinciehuis Noord-Holland, het paviljoen Welgelegen en het oudste stadsbos van Nederland de “Haarlemmerhout”. De "Koninginnenbuurt" bestaat uit representatieve herenhuizen en villa’s in gebruik als woning en (hoofd)kantoren.

Het object heeft een centrale ligging in de stad met een goede bereikbaarheid met de auto via de rijksweg A9 en diverse uitvalswegen. Tevens is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevindt zich een buslijn richting de NS-stations Haarlem centraal en Heemstede-Aerdenhout evenals een directe verbinding richting Amsterdam Zuid en Schiphol.

Indeling
Begane grond: een gecentreerde voordeur leidt naar een vestibule die toegang geeft tot de centrale hal, met fraai trappenhuis. Vanuit de hal zijn twee ruime kamers bereikbaar, alsmede een werkkamer, de keuken en een toilet groep. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich een grote kamer met erker. Deze kamer heeft een doorloop naar de achterkamer die is voorzien van een serre. De serre geeft middels openslaande deuren toegang tot de, op het zuidoosten gesitueerde, tuin. Alle kamers zijn voorzien van hoge plafonds (thans verlaagd). De separate moderne woonkeuken beschikt over een aparte deur naar de achtertuin.
1e verdieping: Vanuit de centrale hal wordt via een trap met bordes toegang geboden aan een overloop. De overloop, met apart toilet, biedt toegang tot 4 ruime slaapkamers, die elk gemiddeld 23 m2 groot zijn. In de slaapkamers zijn weer hoge plafonds, paneeldeuren, erker met glas in lood en veel lichtinval.
2e verdieping: Ruime zolderverdieping die is opgedeeld in meerdere kamers. Deze verdieping biedt voldoende ruimte voor het realiseren van enkele grote slaapkamers met eigen badkamer.

Wetenswaardigheden
- Gemengde bestemming (wonen en werken);
- Perceelsoppervlak: ca. 462 m2 (na kadastrale uitmeting);
- Woonoppervlak 328 m2;
- Achterliggende stenen berging ca. 34 m2;
- Gemeentelijk monument;
- Naastgelegen bouwkavel zal bebouwd worden;
- Notaris ter keuze van verkoper;
- Oplevering in nader overleg (medio juni 2017).

Details

Price
€ 1.250.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1899
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house

Surface and volume

Living surface
328m²
Plot surface
462m²
Volume
1073m³

Layout

Rooms
10
Bedrooms
7
Floors
3

Exterior areas

Location
Near quiet road
Garden
Backyard, Frontyard
Backyard
Southeast, 198m², 1100×1800cm
Shed
Free standing, stone

Garage

Location

[ { "address": "Wilhelminapark 1", "zipCode": "2012 KA", "city": "Haarlem", "lat": 52.3728147, "lng": 4.6241275 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reply

The form has successfully been sent. We wil contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the contact form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

How much is ?