Noordereinde 36 - 's-Graveland

Vraagprijs   € 8.000.000 k.k.  

Omschrijving

Het stijlvolle buitenleven

‘Wolfsbergen’ is nog de enige buitenplaats in ’s-Graveland waarvan zowel het huis als de grond in particulier eigendom zijn. Dit magnifieke bezit biedt haar bewoners het perfecte buitenleven op een stijlvol en uiterst charmant landgoed, dat door de huidige bewoners tot in perfectie is gerenoveerd.

’s-Gravenland staat vooral bekend om de historische landgoederen, die op gepaste afstand van elkaar het Noorder- en Zuidereinde flankeren. Swaenenburgh, Bantam, Schaep en Burgh, Hilverbeek, Trompenburgh, Boekesteyn, Gooilust – het zijn enkele van de statige zomerverblijven die rijke Amsterdamse kooplieden en adellijke familie’s hier in de zeventiende en achttiende eeuw lieten bouwen. Zij kwamen naar ’s-Gravenland om zich te ontspannen, om te genieten van lange zomers en het lome buitenleven. Paardrijden, jagen, vissen en mooie wandelingen naar theeprieeltjes waren het favoriete tijdverdrijf. De elegante buitenplaats Wolfsbergen verrees rond 1840 op een wondermooie plek aan het Noordereinde en heette tijdelijk ‘Villa Nova’. Zoals het buitenplaatsen door de jaren vergaat, kende Wolfsbergen verschillende prominente eigenaren – bankiers, adel, grootgrondbezitters. Zij allen maken deel uit van de indrukwekkende historie en drukten hun stempel op de buitenplaats.

Grandeur
Wie vandaag de dag via de smeedijzeren toegangspoort het landgoed betreedt, zal geen moeite hebben zich voor te stellen hoe aangenaam en deftig het leven op Wolfsbergen zich in die vervlogen dagen voltrok. Na langere tijd te hebben gefungeerd als gemeentehuis van ’s-Gravenland werd Wolfsbergen in 2006 gekocht door de huidige eigenaren die het in oude luister hebben hersteld. De renovatie was allesomvattend en duurde ruim anderhalf jaar. Het hoofdhuis werd mooier, beter, groter en comfortabeler dan ooit. De buitenplaats werd met veel toewijding en ambachtelijk vakmanschap tot in het kleinste detail vernieuwd en verfraaid. Met liefde, gevoel voor perfectie en een scherp oog voor authenticiteit herkreeg Wolfsbergen de glorieuze uitstraling die past bij een buitenverblijf van dergelijke grandeur. Kosten noch moeite werden daarbij gespaard.

Vakmanschap
Niets was onherstelbaar, maar bijna zestig jaar ambtelijk pragmatisme had wel degelijk sporen achtergelaten. Muren, vloeren, plafonds, de daken, dakkapellen, schoorstenen, vensters, kozijnen, het trappenhuis, de terrassen, oranjerie en park werden geheel vernieuwd of verbeterd. Het hoofdhuis moest bovendien weer geschikt worden gemaakt voor bewoning en dat had voeten in de aarde. Een minder geslaagde uitbouw uit de tachtiger jaren werd gerestyled in harmonie met de classicistische architectuur van de buitenplaats en biedt nu ruimte aan de garages met daarboven een dienstwoning. Een fantasieloze serre uit 1900, die detoneerde aan de zuidgevel, werd vervangen door een sierlijk achthoekige theekoepel. In de noordvleugel werd een luxueus binnenzwembad gerealiseerd, met verwarmde vloeren en openslaande deuren naar het terras, alsmede een fitness- en kleedruimte. Open haarden, marmeren en zandstenen schouwen, antiek Hongaarse Punt- en Versailles parket, hardstenen vloeren, ornamenten, eikenhouten deuren en architraven, kristallen kroonluchters en oude lantaarns – er werd intensief naar gezocht tot diep in Frankrijk en België. Wat niet kon worden gekocht, werd vervaardigd.

Uitzonderlijke staat
Wolfsbergen is een bijzonder geheel en bevindt zich in een uitzonderlijke staat. De villa is optimaal geïsoleerd en beveiligd en heeft een bewoonbaar oppervlak van 1.476 m² en achttien kamers verdeeld over twee verdiepingen. Er zijn tien slaapkamers, negen badkamers, een dienstwoning en een studio-appartement voor inwonende au-pair of zorg. Er zijn twee kelders, waarvan een 106 m² groot, met gekoelde wijnkelder en ruimte voor bijvoorbeeld een home-cinema of wellness. De zolder meet bijna 222 m², waarvan 183 m² vrij in te delen. En om het allemaal gemakkelijk bereikbaar te maken, is er zelfs een lift.

Rond en voornamelijk achter de villa ligt een schitterend terrein van 1,7 hectare, waarvan 7.100 m² aan de overzijde van de vijver langdurig is gepacht van Natuurmonumenten. De tuin biedt door haar besloten ligging en weldadig groen optimale privacy. Het is een waar eldorado, een terras aan de natuurlijke vijver, prachtige zichtlijnen en eeuwenoude, zeer bijzondere bomen, die door Frans Ernst Blaauw – een van de voormalige eigenaren – eind negentiende eeuw zijn geplant. In het zuidelijke deel ligt van de tuin ligt een graveltennisbaan met rietgedekt houten huisje en besloten terras, verscholen achter hoge beukenhagen. Doordat de tuin en omliggend beschermd natuurgebied vrijwel naadloos in elkaar overlopen krijgt Wolfsbergen regelmatig bezoek van reeën, dassen, vossen en diverse beschermde vogelsoorten, zoals de blauwe kiekendief.

’s-Graveland heeft een rijke historie en een zeer centrale ligging, op enkele kilometers van Hilversum en gunstig ten opzichte van Amsterdam en Schiphol. Gerenommeerde scholen, onder meer de Internationale School Hilversum, zijn op fietsafstand.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 8.000.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
in overleg

Bouw

Soort woonhuis
Landhuis, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1837
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
1467m²
Perceeloppervlakte
1,7ha
Overig oppervlakte
185m²
Inhoud
6549m³

Indeling

Aantal kamers
20
Aantal slaapkamers
10
Verdiepingen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV-Kabel, Alarminstallatie, Rookkanaal, Zwembad, Lift

Energie

Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Volledig geisoleerd
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard
Ketel
(Eigendom)

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, In woonwijk, Vrij uitzicht, In bosrijke omgeving
Tuin
Tuin rondom

Garage

Soort garage
Inpandig

Locatie

[ { "address": "Noordereinde 36", "zipCode": "1243 JG", "city": "'s-Graveland", "lat": 52.2445469, "lng": 5.1220531 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Zonnewijzer

Reageer

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoe veel is ?