Florapark 6 - Haarlem

Vraagprijs   € 1.499.000 k.k.  

Verkocht

Omschrijving

Deze markante vrijstaande villa, met woon- en werkbestemming, is in 1880 in eclectische stijl gebouwd.
De villa is op een zichtlocatie gelegen op de hoek Dreef en het Florapark, wat eind 19e eeuw ontworpen is als villapark. Mede door de oorspronkelijke indeling van parkaanleg en kavelverdeling heeft het Florapark zijn aanzicht als villapark behouden. De villa ligt centraal op het perceel en beschikt over parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. Het monumentale gebouw is opgetrokken uit een vierkante plattegrond met een souterrain, bel-etage, 1e verdieping en een 2e verdieping in de kap. Het pand is voorzien van diverse karakteristieke details zoals bewerkte plafonds, parket- en marmeren vloeren, schouwen, paneeldeuren en lambriseringen.

Ligging
Het Florapark 6 ligt in de groene wijk ”Den Hout”, in de directe omgeving van het Provinciehuis Noord-Holland, het paviljoen Welgelegen en het oudste stadsbos van Nederland de “Haarlemmerhout”. De wijk bestaat uit representatieve villa’s in gebruik als woning en (hoofd)kantoren. Het object heeft een centrale ligging in de stad met een goede bereikbaarheid met de auto via de rijksweg A9 en diverse uitvalswegen. Tevens is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevindt zich een buslijn richting de NS-stations Haarlem centraal en Heemstede-Aerdenhout evenals een directe verbinding richting Amsterdam Zuid en Schiphol.

Wetenswaardigheden
- BVO: ca. 642m2;
- VVO: ca. 504 m2;
- Gemengde bestemming;
- Perceelsoppervlak ca. 1370 m2;
- Rijksmonument;
- Oplevering in overleg, kan spoedig.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.499.000 k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
in overleg

Bouw

Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
504m²
Perceeloppervlakte
1.370m²
Inhoud
1512m³

Indeling

Aantal kamers
18
Verdiepingen
4

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Locatie

[ { "address": "Florapark 6", "zipCode": "2012 HK", "city": "Haarlem", "lat": 52.3721803, "lng": 4.6289109 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reageer

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoe veel is ?