NVM Nieuws

Een scala aan informatie en ervaring

Na vijf jaar intensief zowel model- als fysieke taxaties gebruikt te hebben, weet makelaar Theo Lieberom uit Sappemeer het zeker: de twee methoden completeren en controleren elkaar in de praktijk uitstekend. “Zelfs bij relatief veel vrijstaande woningen in onze regio blijken de berekende verkoopwaarden overeen te komen met de marktwaarden. Dat is voor mij bewijs genoeg,” zegt Lieberom.

Onno Hoes: Stikstof vertraagt kwart van de woningbouw

De NVM heeft onder de leden een enquête gehouden, om te peilen wat de makelaars en taxateurs die dagelijks met de woningmarkt te maken hebben merken van de huidige stikstofproblemen. Uit de enquête blijkt dat ruim de helft van de NVM-nieuwbouwspecialisten belemmeringen bemerkt in nieuwbouw door stikstofproblematiek.

Nieuwe makelaars en taxateurs

De NVM heeft maandagavond 21 oktober een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Minister erkent belang vakmanschap taxaties

Donderdag 10 oktober verschenen de antwoorden van Minister Ollongren op een aantal kritische Kamervragen over woningtaxaties. De NVM heeft waardering voor het inzicht van de Minister. Zij erkent dat een taxatie kwalitatief goed en betrouwbaar moet zijn en stelt vast dat de sector zich inzet om die kwaliteit te verbeteren.

Niet meer pappen en nathouden

Wat NVM-makelaar Erik Holties (49) van Lamberink Makelaars & Adviseurs uit Drenthe betreft is het heel simpel: de NVM moet strenger worden en de uitstraling van absolute kwaliteit waarborgen. “Er wordt nu over gesproken dat mensen die nog bezig zijn met de opleiding, al een kantoor met NVM-vlag mogen runnen. Als we daar aan beginnen, wat is de titel dan nog waard?”

Meer zekerheid voor verhuurder bij tijdelijke huurcontracten

Met de komst van de Wet doorstroming huurmarkt 2015 is er veel veranderd op het gebied van tijdelijke huurcontracten voor woonruimte. Doel van deze wet is het bevorderen van de flexibiliteit op de huurmarkt en een impuls te geven aan betere doorstroming. Deze nieuwe wetgeving geldt alleen voor huurcontracten die na 1 juli 2016 zijn gesloten.

Politie informeert vastgoedsector

De politie in Twente wil via makelaars, huurbemiddelaars en pandeigenaren, het gebruik van panden door criminelen aanpakken. Als eerste stap krijgen deze partijen tijdens een gesprek met de politie een speciale brochure over de werkwijze van criminelen overhandigd. De brochure is ontwikkeld in samenspraak met de NVM.