NVM Nieuws

NVM: taxateur moet de poortwachter zijn

De Nederlandse Bank (DNB) heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van taxaties. DNB constateert daarbij dat de taxatiewaarde in 95% van de taxaties gelijk of hoger is dan de koopsom. DNB concludeert dat er maatregelen gewenst zijn om de onafhankelijkheid van de taxaties te verbeteren.

Uitnodiging Themadag Landelijk Vastgoed 2019

Het landelijk gebied is continu in beweging; de ontwikkelingen gaan door, mede op het gebied van klimaat en energietransitie. Al deze ontwikkelingen hebben natuurlijk ook hun invloed op het agrarisch en landelijk vastgoed.

Wie wordt agrarisch ondernemer 2019?

Wie verdient de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2019? Stem nu op jouw favoriet voor de publieksprijs.

Klimaatakkoord doorrekening door PBL en CPB

Minister Wiebes (EZK) heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd inzake de doorrekeningen van het ontwerp-Klimaatakkoord. Hiermee biedt hij de Tweede Kamer de doorrekening aan van het ontwerp-Klimaatakkoord door het PBL en het CPB en de reactie op de aanvullende vragen en varianten van het kabinet.

NVM-kantoren in het zonnetje (3)

De NVM zet de komende tijd zo’n zestig kantoren in het zonnetje. Deze kantoren hebben tijdens een recente audit op onderdelen de kwalificatie ‘excellent’ gekregen.

Nieuwe makelaars en taxateurs maart 2019

Maandagavond 11 maart 2019 heeft de NVM een nieuwe groep makelaars en taxateurs welkom geheten bij de vereniging. Zij legden tijdens de beëdiging de eed of belofte af, waarmee ze aangeven de NVM Erecode en kwaliteit na te streven. Welkom!

Provincie en gemeente als ‘powerkoppel’ in de woningbouw

Op 20 maart mogen we weer naar de stembus voor Provinciale Staten verkiezingen. Wat het spannend maakt, is het feit dat de uitkomsten van deze verkiezingen gevolgen hebben voor de samenstelling van de Eerste Kamer.

Reflectie WER op enquête agrarische leegstand en ruimtelijk instrumentarium

Minister Ollongren (BZK) heeft een reflectie van Wageningen Ecological Research (WER) op de enquête agrarische leegstand en het ruimtelijk instrumentarium naar de Tweede Kamer gestuurd.