Duinlustweg 22, Overveen

Vraagprijs   € 1.350.000 buyer_cost  

under_bid

Omschrijving

Richtprijs restaurant Kraantje Lek: € 1.350.000,- kosten koper.

Verkoop geschiedt per inschrijving, kijkdagen zullen op de volgende momenten plaatsvinden:
- woensdag 12 december 2018 van 11:00 tot 15:00;
- donderdag 13 december 2018 van 09:00 tot 10:30 uur;
- maandag 17 december 2018 van 09:00 tot 10:30 uur.

Contactpersonen bij verkoop:
De heer M. Heule 023-737 04 68 / 06-143 557 83
De heer M. Govers 023-737 04 68 / 06-121 230 85

Uniek object met historische charme:
Dit unieke object behoeft nauwelijks nadere introductie, want wie kent Kraantje Lek niet? Al eeuwenlang komen mensen van heinde en verre naar deze pleisterplaats om te genieten van de rust, de bijzondere ambiance, karakteristieke gerechten en de historische charme van deze plek aan het duin.

De in brons gegoten holle iep, naar een ontwerp van beeldend kunstenaar Kees Verkade, vormt een opvallend herkenningspunt. De “Holle Boom” is als kinderboom een begrip in de folklore van deze regio, waarbij eeuwenlang de mare ging dat kinderen op deze plek ter wereld kwamen.

Het historische Kraantje Lek ligt aan de voet van de steile duintop “De Blinkert” in het dorp Overveen, dat bij de mooie gemeente Bloemendaal hoort. Ook andere pittoreske plaatsen, zoals Santpoort, Aerdenhout en Bentveld zijn in de omgeving te vinden. Kraantje Lek ligt op een centrale locatie in Noord-Holland, waardoor alle faciliteiten en voorzieningen van de Randstad binnen handbereik zijn. Haarlem bereikt u in slechts 15 minuten, en met de auto rijdt u in ongeveer 30 minuten naar de luchthaven Schiphol en Amsterdam. Den Haag bevindt zich op ruim 55 kilometer afstand.

Pannenkoeken- en specialiteitenrestaurant:
Wanneer Kraantje Lek precies gebouwd is, valt nauwelijks meer te achterhalen. Uit de kronieken blijkt dat er in 1542 in ieder geval een herberg stond. Een historische plek dat aanvankelijk een rustpunt was voor de vissersvrouwen die van Haarlem naar Zandvoort liepen om hun handel te verkopen. Ook het interieur draagt nog volop sporen van het verleden. Zo kenmerken de ruimtes zich door het houten interieur, de houten balken en authentieke raampartijen.

Ook in de namen van de verschillende zalen weerklinkt het verleden: de Jaghtcamer, de Opcamer, het Voorhuis en het Tuighuis. Deze ruimtes zijn in oppervlakte variërend, en geschikt voor 12 tot 60 personen. Kraantje Lek is in gebruik als restaurant, dat sinds 1967 de pannenkoekenkaart van de gemoedelijke herberg uitbreidde met een lijst vol (wild)specialiteiten. Kraantje Lek biedt vele mogelijkheden voor feesten, partijen of voortzetting van het restaurant in een modern jasje.

Prachtige ligging:
De rijke historie van Kraantje Lek komt ook naar voren in het omliggende natuurschoon. In de directe nabijheid zijn de prachtige landgoederen Koningshof en Elswout gevestigd, en het wandelgebied Middenduin ligt op een steenworp afstand. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is direct toegankelijk, en biedt ook tal van wandel- en fietspaden. Het Visscherspad, dat van Kraantje Lek dwars door de duinen naar Zandvoort leidt, is al eeuwenlang de snelste route naar zee.

Het wit gepleisterde Kraantje Lek met de opvallende toegangspoort wordt omgeven door een groen terrein met diverse terrassen en een heerlijke tuin. De speeltoestellen en klimduin “De Blinkert” zorgen voor het hele gezin voor vermaak. Gasten kunnen gebruikmaken van eigen parkeerplaatsen en parkeergelegenheid op de openbare weg.

Bijzonderheden:
Verkoop geschiedt per inschrijving, richtprijs € 1.350.000,- k.k.;
BVO 561 m2, VVO 437 m2 (conform meetinstructie NEN 2580);
Totale perceelgrootte 23.405 m2;
Object beschikt over een Rijksmonumentstatus;
Direct toegang tot Nationaal Park Zuid-Kennemerland;
Volop mogelijkheden voor voortzetting of nieuw gebruik;
Parkeermogelijkheden op eigen terrein en openbare weg;
Diverse terrassen en heerlijke tuin;
De verkoop betreft de grond, opstallen, alsmede de inventaris;
Aanvullende verkoopdocumentatie alsmede verkoopprocedure zijn beschikbaar in afgeschermde dataroom;
De verkoop zal geschieden bij notariskantoor Smith Boeser van Grafhorst notarissen.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.350.000 buyer_cost under_bid
Wijk
Overveen-West
Postcode
2051 AB Overveen
Type
hospitality
Soort bouw
Существующий
Totaaloppervlakte
560m²
Vloeroppervlakte
437m²
Oplevering
in_consultation

Locatie

[ { "address": "Duinlustweg 22", "zipCode": "2051 AB", "city": "Overveen", "lat": 52.3829185, "lng": 4.5915662 } ]
[{"featureType":"water","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#e9e9e9"},{"lightness":17}]},{"featureType":"landscape","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":20}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":17}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":29},{"weight":0.2}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":18}]},{"featureType":"road.local","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f5f5f5"},{"lightness":21}]},{"featureType":"poi.park","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#dedede"},{"lightness":21}]},{"elementType":"labels.text.stroke","stylers":[{"visibility":"on"},{"color":"#ffffff"},{"lightness":16}]},{"elementType":"labels.text.fill","stylers":[{"sa turation":36},{"color":"#333333"},{"lightness":40}]},{"elementType":"labels.icon","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"transit","elementType":"geometry","stylers":[{"color":"#f2f2f2"},{"lightness":19}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.fill","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":20}]},{"featureType":"administrative","elementType":"geometry.stroke","stylers":[{"color":"#fefefe"},{"lightness":17},{"weight":1.2}]}]

Reageer

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Hoe veel is ?