Minister start onderzoek naar stijgende nieuwbouwkosten

Minister start onderzoek naar stijgende nieuwbouwkosten

Woonminister Ollongren heeft in de beantwoording van vragen van PVV-kamerlid Kops over stijgende nieuwbouwprijzen, aangekondigd om onderzoek te doen naar de oorzaken van de prijsstijgingen.

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft de NVM begin juli aangegeven dat nieuwbouw zichzelf uit de markt prijst. In vergelijk met het tweede kwartaal van 2018 zijn er in Q2 van 2019 minder nieuwbouwwoningen verkocht. Die daling is het gevolg van de hoge prijs van nieuwbouwwoningen. 

De prijs voor een gemiddelde nieuwbouwwoning steeg in het tweede kwartaal naar 387 duizend euro, een toename van 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde nieuwbouwwoning is nu 80 duizend euro duurder, dan een gemiddelde bestaande woning. Nu zijn nieuwbouwwoningen doorgaans ook wat groter en daardoor duurder, maar NVM constateert ook dat de prijs per vierkante meter hoger ligt.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Uitgekiende aanpak bij verkoop huis

Uitgekiende aanpak bij verkoop huis

Mar. J. Heule Makelaardij is al 42 jaar actief in de metropool regio Amsterdam. Dat betekent dat het kantoor ook werkt voor cliënten in onder meer Haarlem, Heemstede, Aerdenhout en de groene buitengebieden van Amsterdam. Alle disciplines zitten onder één dak: aan- of verkoop van huis of bedrijfsgebouw, huur en verhuur, waardebepaling, taxaties, beleggingen, of beheer. Jeel Heule: ‘Het kantoor is in 1977 opgericht door mijn vader. Samen met mijn collega Jerry Wijnen heb ik het kantoor overgenomen. We zijn meegegroeid met onze klanten. We bedienen nu vooral cliënten in het duurdere woonsegment, vanaf 2 miljoen euro.’

Makelaarsvereniging: buitenlandse investeerders woningmarkt zijn geen probleem

Makelaarsvereniging: buitenlandse investeerders woningmarkt zijn geen probleem

Amsterdammers hoeven niet te vrezen voor grote buitenlandse investeerders op de woningmarkt. Dat zegt Makelaarsvereniging Amsterdam. Deze week werd bekend dat een Amerikaanse investeringsgigant huizen in vooral het centrum op wil kopen. Maar voorlopig komen de grootste prijsopdrijvers volgens de makelaarsvereniging van dichter bij huis.

I Am King: voor €6,5 miljoen waant u zich zelf voor even een koning

I Am King: voor €6,5 miljoen waant u zich zelf voor even een koning

Maar voor veel minder maakt u kans op een vorstelijke overnachting.