Prinses Marijkestraat 9

Amsterdam

€ 3.995.000 k.k.

Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-0 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-0
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-1 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-1
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-2 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-2
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-3 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-3
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-4 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-4
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-5 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-5
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-6 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-6
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-7 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-7
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-8 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-8
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-9 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-9
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-10 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-10
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-11 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-11
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-12 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-12
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-13 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-13
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-14 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-14
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-15 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-15
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-16 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-16
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-17 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-17
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-18 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-18
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-19 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-19
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-20 Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam foto-20
Verkocht onder voorbehoud
Icon woonoppervlakte

297m²

Icon plotSurface

448m²

Icon woningtype

2-onder-1-kapwoning

Icon slaapkamers

6 Slaapkamers

Omschrijving

Op een prachtige locatie in de Prinsessenbuurt bieden wij deze half vrijstaande villa te koop aan. We spreken van een royale woning in een ideale woonomgeving. De villa is recent verbouwd en uitgebouwd tot een luxe, moderne gezinswoning met een woonoppervlakte van ca. 300 m2. Deze villa biedt zeer veel ruimte en privacy op een toplocatie, direct nabij de Zuidas en op loopastand van het Hilton en Amsterdam Zuid.

OMGEVING
De villa bevindt zich op een fantastische locatie in de Prinses Irene­buurt. Deze buurt is gerealiseerd in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Voornamelijk zijn er grote vrijstaande woonhuizen met ruime kavels gesitueerd.

De omgeving wordt gekenmerkt als kindvriendelijk en parkachtig met veel rust en groen. De buurt is met name populair onder gezinnen, het is een ideale buurt om te wonen met opgroeiende kinderen.
Zo biedt de omgeving een ruim aanbod aan kinderdagverblijven, lagere en middelbare scholen, waaronder de Internationale School van Amsterdam. Ook is er een ruime keus aan sportverenigingen, waaronder voetbal, hockey, tennis en padelclubs.

De buurt bevindt zich zeer gunstig te midden van de bruisende Zuidas en het charmante Oud-Zuid. Dit zorgt voor een perfecte combinatie van wonen en werken in een mooie omgeving. Aan nabijgelegen hotspots zoals de Beethovenstraat of het Zuidplein zijn alle voorzieningen te vinden. Denk aan verfijnde speciaalzaken, gezellige horecagelegen­heden en de dagelijkse supermarkt.

Op loopafstand is het Beatrixpark te vinden. Dit is een heerlijk park, ideaal voor een wandeling langs de prachtige tuinen en kunstwerken. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, zo kunnen ze er spelen in het pierenbad, de kinderspeelplaats en een grote zandbak.

Dit alles maakt de Prinsessenbuurt een aangename, rustige woonomgeving met veel groen en toch de binnenstad en de Zuidas binnen handbereik.

INDELING
Aankomend bij de villa betreedt u het perceel door het verzorgde hekwerk met een elektrische poort. Hierachter is op uw eigen terrein plaats om maar liefst vier auto’s veilig te parkeren.

Binnenkomend zet u voet in de riante hal, met een garderobe en separaat toilet, welke u toegang biedt tot de ruime woonkamer, eetkamer en keuken. Dit is een heerlijk lichte ruimte dankzij het vele glas aan beide zijden. De woonkamer is aan de voorzijde van het huis gesitueerd. U vindt hier een heerlijke plaats om te zitten met zicht over uw voortuin.

Aan de achterzijde bevindt zich de luxe afgewerkte, moderne keuken. Deze is voorzien van een kookeiland, alsmede diverse hoogstaande inbouwapparatuur. Vanuit de keuken geeft de moderne schuifpui toegang tot het beschutte en overkapte terras. Hier is recent een mooie veranda aangebouwd met glazen dakwerk waarin zonwering is verwerkt. Dit is een prachtige plek om ‘s zomers met gezelschap te eten of te koken met een buitenkeuken of BBQ. Achter het terras vindt u de groene, goed onderhouden tuin, waar u volop kan genieten van de zonnige dagen.

De garage is omgebouwd tot een geheel zelfstandig gastenverblijf voorzien van een keuken met inbouwapparatuur, een woon-/eet­gedeelte en aparte badkamer. Het gastenverblijf is bereikbaar vanaf de tuin.

De begane grond is gedeeltelijk voorzien van een hardstenen vloer met vloerverwarming en airco.

Via de eerder genoemde hal is de eerste slaapverdieping bereikbaar. Dit is een verrassende verdieping, ruim van opzet.

Aan de achterzijde is de master bedroom gesitueerd, deze slaapkamer beschikt over een eigen ruime inloop kledingkast en door de openslaande deuren loopt u vanuit deze kamer het riante terras op. Hier vindt u nogmaals een heerlijke plek om in de zon te vertoeven met een goed boek en zicht over uw achtertuin. De master bedroom beschikt over een eigen luxe badkamer voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

Boven de voormalige garage is een tweede ruime slaapkamer. Dit is een lichte kamer met een aangrenzende, luxe privé badkamer voorzien van een douche, ligbad en een dubbele wastafelmeubel. De derde slaapkamer is ook een heerlijk lichte ruimte en is over de gehele breedte aan de voorzijde van het woonhuis gesitueerd. Deze etage is voorzien van vloerverwarming en airco.

Middels de trap komt u aan op de tweede slaapverdieping. Deze verdieping is in het jaar 2020 boven op het oorspronkelijke woonhuis gerealiseerd. Een volledige opbouw, met een hoog plafond en grote ramen rondom. Het is een verdieping met een moderne, luxe uitstraling en ruim uitzicht. Hier zijn aan de voor- en achterzijde nog twee grote slaapkamers gesitueerd, evenals een wasruimte en in het midden een riante badkamer. De badkamer is voorzien van een prachtig rond ligbad, een inloopdouche, toilet en dubbele wastafel. Deze tweede verdieping is voorzien van airco.

EIGENDOM
De woning is gelegen op erfpachtgrond, eigendom van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen voor Eeuwigdurende Erfpacht 2016 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing. De huidige erfpachtcanon is vastgeklikt tot en met 31 december 2028 en bedraagt € 494,62. Na deze periode zal de canon jaarlijks worden geïndexeerd en zal deze substantieel verhoogd worden.

KENMERKEN:
• Uitstekend geïsoleerde en moderne villa;
• Excellente locatie in Amsterdam Zuid;
• Woonoppervlakte 297 m2;
• Perceeloppervlakte 448 m2;
• Beschikt over 6 slaapkamers en 4 badkamers;
• Oorspronkelijke bouwjaar 1955, luxe verbouwd in 2018 en de bovenste verdieping opgebouwd in 2020;
• Gelegen op erfpachtgrond, de vastgeklikte canon bedraagt € 494,62 t/m 31 december 2028;
• Volledig voorzien van dubbel glas;
• Voorzien van zonnepanelen op het dak en een zonneboiler;
• Parkeerruimte voor maar liefst 4 auto’s op eigen terrein.

***********ENGLISH TRANSLATION***********ENGLISH TRANSLATION***********ENGLISH TRANSLATION***********ENGLISH TRANSLATION***********

This semi-detached villa in the wonderful Prinsessenbuurt combines ample space with a prime location. The villa was recently remodelled and extended, creating a luxurious, modern family home spanning approx. 300 interior sq.m. This generous home in a stellar location offers unparallelled privacy near the Zuidas and within walking distance of the Hilton and Amsterdam Zuid.

Location
The villa is situated in the popular Princess Irene-buurt, which was built in the 1950s and is home to large, detached properties on spacious plots.

This tranquil, child-friendly area could best be called parklike for its verdant greenery. The neighbourhood is particularly popular among families and is a perfect place to raise children, as it features a wealth of nurseries, primary and secondary schools, including the International School of Amsterdam. There are also plenty sports clubs in the area, including football, field hockey, tennis and padel clubs.

The neighborhood is very conveniently located between the bustling Zuidas and charming Oud-Zuid, making for a perfect place to live and work amidst beautiful surroundings. Nearby hotspots such as Beethovenstraat or Zuidplein offer all amenities, including sophisticated delicatessens, bars and restaurants, and a supermarket for daily groceries.

The lovely Beatrix Park is a short walk away, and the beautiful gardens and works of art offer the perfect scenery for a stroll. Children will also love playing in the park, whether it’s in the paddling pool, the playground or the large sandbox.

The Prinsessenbuurt is a pleasant, quiet residential area with lush greenery while still being a stone’s throw from the city centre and Zuidas business district.

Layout
The well-kept fence and electric gate provide access to the plot, with safe parking spaces for as many as four cars.

After entering, you find yourself in the spacious hallway, which has a cloakroom and separate toilet and gives access to the generous and bright lounge, dining room and kitchen, featuring large windows on both sides. The lounge is located at the front of the property, providing a peaceful place to sit and admire the front garden.

The luxurious, state-of-the-art kitchen is situated at the rear, featuring a kitchen island and high-end built-in appliances. From the kitchen, modern sliding doors open up to the sheltered and covered patio. A beautiful porch was recently built here, sporting glass roofing with integrated awnings, with the outdoor kitchen and BBQ providing a perfect spot for summertime get-togethers. Behind the patio is the green, manicured garden - a lovely place to enjoy those warm summer days.

The garage has been converted into a completely independent guest house equipped with a kitchen with built-in appliances, a living/dining area and separate bathroom. The guesthouse is accessible from the garden.

The first floor is partially furnished with a stone floor with underfloor heating and air conditioning.

The first bedroom floor can be accessed from the hallway and is both spacious and full of surprises.

The master bedroom is located at the rear and has its own large walk-in wardrobe and French doors, which open up onto the spacious patio. Here you will find another wonderful place to sit back and relax in the sun with a good book and a view of your backyard. The master bedroom has its own luxurious ensuite bathroom equipped with a walk-in shower, double washbasin and toilet.

Above the former garage lies a second bright and spacious bedroom with its own luxurious ensuite bathroom equipped with a shower, bathtub and double washbasin. The third bedroom, situated at the front of the property, is equally bright and spans the full width of the home. The entire floor has underfloor heating and air conditioning.

The stairs lead to the second bedroom floor, which was built on top of the original residence in 2020 as a high-ceilinged extension with large windows all around. The floor breathes luxury and offers expansive views, as well as harbouring two more large bedrooms at the front and rear, a laundry room and a generous bathroom in the middle. The bathroom is equipped with a beautiful circular bathtub, a walk-in shower, toilet and double washbasins. This second floor has air conditioning.

Property
The property is located on leasehold land, owned by the municipality of Amsterdam. The current term runs until 31-12-2028, subject to the General Provisions for Perpetual Leasehold 2016 of the Municipality of Amsterdam, and the ground rent has been fixed at € 494.62. After the current term, the ground rent will be indexed annually and increase substantially.

Highlights
• Fully insulated, state-of-the-art villa;
• Prime location in Amsterdam Zuid;
• 297 interior sq. m.;
• 448 exterior sq. m.;
• 6 bedrooms and 4 bathrooms;
• Originally built in 1955, luxuriously remodelled in 2018 and extended with the top level in 2020;
• Located on leasehold land, the ground rent has been fixed at
€ 494.62 until December 31, 2028;
• Fully double-glazed;
• Equipped with rooftop solar panels and a solar water heater;
• Parking space for as many as 4 cars on private property.

Kenmerken

Aanvaarding
Prijs
€ 3.995.000 k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Oplevering
In overleg
Adres
Prinses Marijkestraat 9
Postcode
1077 XA
Plaats
Amsterdam
Bouw
Soort woonhuis
Villa, 2-onder-1-kapwoning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1955
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Uitstekend
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
ca. 297m²
Perceeloppervlakte
ca. 448m²
Inhoud
ca. 759m³
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
4
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Airconditioning, Alarminstallatie, Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Zonnepanelen
Energie
Energielabel
C
Verwarming
C.V.-ketel, Gashaard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmte Terugwininstallatie
Buitenruimte
Ligging
Aan rustige weg, In woonwijk
Balkon
Ja
Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin
Achtertuin
Oost, 195m², 1500×1300cm
Garage

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Bekijk verloop van de zon

Plattegronden

Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam plattegrond-20

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel 020 - 676 66 33, mail of gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Bij het verzenden van dit formulier geef ik toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven in het privacy statement

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Vergelijkbare woningen

Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam
Pieter de Hoochstraat 11 A-3 Amsterdam € 4.295.000 v.o.n.
Icon oppervlakte294m²
Icon woningtypeTussenverdieping
Icon slaapkamers3
Prinses Marijkestraat 9, Amsterdam
Prinses Marijkestraat 5 Amsterdam € 3.650.000 k.k.
Icon oppervlakte208m²
Icon woningtypeVrijstaande woning
Icon slaapkamers3